Bursa’da Gezilecek ve Görülecek En Güzel Yerler

Bursa’da Gezilecek ve Görülecek En Güzel Yerler
6 Eylül 2019 19:11

Bursa, Osmanlı Devleti’nden günümüze kalan dini ve tarihi yapılarıyla göz kamaştıran şehirlerimizden biri. Uludağ ile de bir hayli popüler olan bu şehirde gezilecek ve görülecek birçok yer bulunuyor. Bunlar arasında en popüler olanlar ise, tarihi yapılardan oluşuyor olsa da, Bursa’da gezilecek yerler sadece bu tarihi yapılardan ibaret değil.

 

 

 
Bursa gezilecek yerler için nerede konaklayacağınız da önemli. Özellikle şehir merkezine yakın yerlerde bulunan konaklama birimlerini tercih edecek olursanız, çok daha güzel bir Bursa gezisi yapabilirsiniz.

 

Bursa Gezilecek Yerler Listesi

 

1.Ulu Camii

 

Şüphesiz Bursa’da ilk gezilecek yerlerarasında Ulu Camii’dir. Yıldırım Beyazıt tarafından Ali Neccar’a yaptırılmış olan bu camii, birçok camiinin aksine farklı bir iç dizayna sahip.

 

Türkiye’de iç yapısı en büyük camii olarak bilinen bu Ulu Camii, bu şehirde gezilecek yerler için başlayabileceğiniz en güzel ilk duraklardan biri. Bu camii çevresinde birbirinden güzel turistik ve tarihi yerleri bulabiliyorsunuz.

 

2.Koza Han

 

Ulu Camii ziyaretinizden sonra çok kısa bir yürüyüş sonrasında Koza Han’a ulaşabilirsiniz. Zaten Bursa’daki gezilecek en güzel hanlar Ulu Camii yakınlarında bulunuyor. 1491 yılında II. Bayezid tarafından ”Abdül Ula Bin Pulat Şah’a” vakıf olarak yaptırılmış.

 

Bursa’daki hanlar arasında bir hayli popüler olan bu han içerisinde bulunan kafelerde bir şeyler içmek de mümkün.

3.Cumalıkızık Köyü

 

Bursa’nın merkezine çok yakın olmasa da, 30-45 dakikada toplu taşıma araçları ile şehirdeki en güzel köylerden biri olan Cumalıkızık Köyü’ne ulaşabilirsiniz. Birbirinden güzel ara sokakları, taş evleri ve konakları eşsiz bir deneyim sunan bu köy, Bursa’da gezilecek yerler arasında olması gereken yerlerden.

Dilerseniz bu köyde güzel bir kahvaltıya gelebilir ve yarım gününüzü burada geçirebilirsiniz. Köy, daha çok kahvaltısı ve doğal yaşamı için tercih edilmekte. Bursa’nın en eski köylerinden olan Cumalıkızık’ı görmeden Bursa gezinize son vermeyin.

 

4.Saitabat Şelalesi

 

Saitabat Köyü’nün hemen girişinde bulunan bu şelalenin bulunduğu yer ciddi anlamda kalabalık. Özellikle yaz aylarında ve hafta sonu ziyaret ediyorsanız, kalabalıktan bunalabiliyorsunuz. Fakat şelale ve şelalenin bulunduğu alan genel olarak güzel ve görülmeye değer. Manzaralı birçok restoranın bulunduğu bu yerde mangal yakamıyorsunuz. Mangal yakmak için köyün ileri kesimlerinde bulunan yerlere gitmeniz gerekiyor.

 

5.Misi Köyü

 

Yine Bursa’da gezilecek güzel köylerden biri olan Misi Köyü, eşsiz atmosferi ve piknik yapılacak güzel alanları ile ünlü. Birbirinden güzel çay bahçelerinin ve restoranların bulunduğu bu renkli köy, genelde dere kenarından piknik yapan aileler ile dolu. Fakat köyün iç kısımlarından gezilecek ve görülecek birçok yeri de bulabilirsiniz.

 

Misi Köyü’ne ulaşmak da oldukça kolay. 2 otobüs değiştirerek bu köye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Araçlar ile Bursa merkezinden 20 dakika içerisinde bu köye ulaşmak da mümkün.

 

6.Bursa Kalesi ve Saltanat Kapısı

Şüphesiz Bursa’nın simge yapılarındandır Bursa Kalesi ve saltanat kapısı. Bursa gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz güzel yerlerden. Gündüz vakitlerinde kalenin surlarına çıkabilir veya kalenin arkasındaki güzel ve renkli mahalleyi keşfedebilirsiniz.

 

7.Muradiye Külliyesi

 

 

Ölüm ve yaşamı, hüzün ve huzuru bir arada hissedebileceğiniz bu mistik yerin içerisinde yer alan çınarlar, size manevi huzuru verecektir. Osmanlı Padişahlarına ve birçok önemli ismin mezarına da ev sahipliği yapan Muradiye Külliyesi, Bursa’da gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

 

Osmanlı Sultanları tarafından yaptırılan son külliye olarak bilinen Muradiye Külliyesi, camii, medrese, hamam, darüşifa ve türbelerden oluşuyor.

 

8.Tophane Parkı

 

Tophane parkı, saat kulesi ve eşsiz şehir manzarası ile ünlü olsa da, bu park içerisinde bulunan Osman ve Orhan Gazi Türbeleriyle de oldukça turistik bir yer. Mistik bir havası olan bu türbeleri de tek tek gezin. Park içerisinde bulunan şehir manzaralı çay bahçesin de bir şeyler içmeyi unutmayın.

 

Saat kulesinin hemen arka tarafında ücretsiz olarak şehir manzarasını seyredebileceğiniz bir seyir alanı bulunuyor. Bu seyir yerinden de birkaç şehir manzaralı fotoğraflar çekmeyi unutmayın.

 

9.İnkaya Tarihi Çınar Ağacı

 

Bursa’nın Uludağ yolu üzerinde İnkaya mahallesinde bulunan bu Çınar Ağacı, Bursa’nın en eski ağaçlarından. Neredeyse Osmanlı ile yaşıt olan bu ağacı ziyaret etmek için ayrıca plan yapmayın derim. Tabi Uludağ’a gidiyorsanız, yol üzerinde mutlaka bu çınar ağacının bulunduğu yere gidip bir çay-kahve içebilirsiniz.

 

10.Emir Sultan Camii ve Külliyesi

 

Emir Sultan Camii’ne Ulu Camii’nden yürüyerek 20-25 dakikada gidebiliyorsunuz. Emir Sultan Camii ve Külliyesi’de Ulu Camii kadar olmasa da Bursa gezilecek yerler arasında bir hayli popüler. Tarihi ve mistik alanı ile ünlü olan bu camiyi ve külliyesini de kaçırmayın.

 

35 metre yüksekliğinde olan bu çınar ağacı, Osmanlı’nın ilk köylerinden biri olarak bilinenİnkaya Köyü’nde bulunuyor ve adını da bu köyden almış. Bu çınarın altında mangal restoranı, hediyelik eşya alabileceğiniz bir yer ve çay bahçesi de bulunuyor.

 

Bursa gezilecek yerler listesine daha birçok yer eklemek mümkün. Fakat Bursa’da çok fazla zamanınız yoksa ve günübirlik bu şehri ziyaret ediyorsanız, bu listedeki yerleri gördüğünüzden de emin olun.