‘Bursa Teknik Üniversitesi’nde akademisyenlere sürgün’ iddiası!

‘Bursa Teknik Üniversitesi’nde akademisyenlere sürgün’ iddiası!
10 Temmuz 2021 10:17

Bursa Teknik Üniversitesi’nde cemaatleşme ve intihal iddialarının ortaya çıkmasının ardından, haberleri sızdırdığı düşünülen Ticaret ve Lojistik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Salih Kalaycı, alakasız bir bölüme sürüldü.

 

 

Bursa Teknik Üniversitesi’nde cemaatleşme ve intihal iddialarının ortaya çıkmasının ardından, haberi sızdırdığı iddia edilen Ticaret ve Lojistik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Salih Kalaycı, alanıyla ilgisiz orman fakültesine sürüldü.

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) bazı öğretim görevlilerinin, yüksek lisans ve doktora için yazıp yayımların tezlerin, intihal ve dilimleme yöntemleriyle hazırladıklarının ortaya çıkmasının ardından haberi sızdırdığı düşünülen İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih Kalaycı “agresif tutum ve davranışları” gerekçe gösterilerek Orman Fakültesi’ne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre; Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Özkan, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal ve Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ulukütük’ün yüksek lisans ve doktora için yazdıkları yayınların, tezlerin, intihal ve dilimleme yöntemleriyle hazırlandığı iddiaları gündeme getirmişti. Ünal iddiaları yalanlamıştı.

 

 

‘Arkamda rektör var’

 
Yapılan haberlerden dolayı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Doç. Dr. Öğretim Üyesi Salih Kalaycı, Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Ormancılık Ekonomisi Ana Bilim Dalına’na sürgün edildi. Kalaycı üniversite yönetimi tarafından baskıya maruz kaldığını ve hukuki süreci başlattığını dile getirerek “Bana yönelik İskenderpaşa cemaatinin üniversitedeki mensuplarının sistematik saldırıları devam etmektedir.