‘Bursa Ovası’nın sonunu getirecekler’

‘Bursa Ovası’nın sonunu getirecekler’
4 Temmuz 2022 15:05

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Samanlı Mahallesi’ne yapılması planlanan Lojistik Merkezi’nin, Bursa Ovası’nın sonunu getireceğini belirterek, projenin durdurulması çağrısında bulundu.

 

Fotoğraf: Selçuk Türkoğlu/ Twitter

 

 

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa’nın Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi’ne yapılması planlanan Lojistik Merkezi hakkında TBMM İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Erozan, Bahadır Erdem ve partililerle birlikte basın açıklamasında bulundu.

Türkoğlu, “Burası Ova Koruma Alanı’nda. 1.Sınıf Tarım Arazisi ve Taşkın Alanı’nda kalmakta. Bakanlık ve yerel yönetimler marifetiyle ince hesaplarla yapılan plan değişiklikleriyle, kılıfına uydurulan bir rant oyunuyla daha karşı karşıyayız. Yargı daha önce bu bölgeye hastane yapılmasına dahi izin vermedi. O itirazı yapan Akademik Odaları, bu plan değişikliğinin iptali için de derhal göreve çağırıyoruz” dedi.

 

“TECAVÜZ PLANINA DUR DEYİN!”

 

Türkoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

* “Bunun adı zaten büyük çoğunluğu katledilen Bursa Ovası’ının, elde kalan son yeşil alanlarına da resmen tecavüz etmektir. Bu tecavüzle, emsal uygulamalar oluşturarak, Bursa Ovası’nın tamamını ranta açmak ve tümden yok olmasına neden olmak ve altında siyasi partiler dahil tüm kurum ve kuruluşların imzası bulunan Ova Koruma Protokolü’nü hiçe saymaktır.

* Şimdi çıkıp diyecekler ki; Efendim işte plan tadilat belgemiz, işte yapı ruhsatımız ve işte bütün resmî belgelerimiz!.. Biz de diyeceğiz ki; Belgeleriniz de, resmiyetiniz de yerin dibine batsın! Rant oyunlarınızı istediğiniz kadar imzalatıp mühürletin, belgelendirip kendinizi aklamaya çalışın.

* Tanımıyoruz, asla da kabul etmiyoruz. Ayrıca hem bu dünyada hem de ahirette, hem vallahi hem billahi iki elimiz de yakanızda diyoruz. Bir çift sözümüz de, bu şehre olan tarihi sorumluluklarını yerine getirdiklerine olan inancımızı koruduğumuz, elbette ki Akademik Odalara…

* Özellikle de İnşaat Mühendisleri Odası’na, Mimarlar Odası’na ve Şehir Plancıları Odası’na sesleniyoruz. Yıllar önce yaptığınız itiraz ile hastane yapılmasını engelleyen yargı, şimdi de sizden lojistik merkezi yapılmasına set çekecek, acilen yürütmeyi durduracak başvurunuzu bekliyor. Bursalılar adına biz de buradan yüksek sesle soruyoruz; Siz daha neyi bekliyorsunuz?”