Burak gemileri 5’ledi

Burak gemileri 5’ledi
20 Ağustos 2013 08:55

6 yıl önce “Safran 1” adlı gemiyle denizcilik sektörüne giren Başbakan’ın büyük oğlu Burak hızla yükseliyor…

 

 

Başbakan Erdoğan’ın büyük oğlu Ahmet Burak da, 2007’de girdiği denizcilik sektöründe hızla büyüyor. Burak Erdoğan’ın, Mecit Çetinkaya ile birlikte kurduğu MB Denizcilik şirketine ait hisselerin yüzde 99’unu 12 Mart 2012’de satın alarak büyük ortak olduğu biliniyor. Bu şirket İstanbul Üsküdar’da, İmrahor Mahallesi’ndeki ofisten yönetiliyor. Aynı adres, aynı ofis Manda Denizcilik adlı, Mecit Çetinkaya’ya ait ikinci bir şirketin de merkezi olarak görünüyor. Şirketin sitesinde “filomuz” adı altında şu 5 gemi tanıtılıyor:

 

SAFRAN 1: Başbakan’ın ‘Gemicik’ dediği 94 metrelik Safran-1 adlı dökme yük gemisi… Gemi, Karadeniz-Akdeniz arasında mekik dokuyor. Hafta başında Tunus Limanı’ndan demir alan gemi, şu an İtalya’nın Chioggia Limanı’nda…

 

SAKARYA: Eski adı Eternal Confidence (Sonsuz Güven) olan gemiyi, Burak’ın geçen aralıkta 10.5 milyon dolara aldığı biliniyor. 170 metrelik gemi, Kanada açıklarında Atlas Okyanusu’nda ilerliyor.

 

CİHAN: Filonun en yeni ve en büyük gemisi… 229 metrelik gemi, halen Güney Amerika’da Brezilya’nın Santos Limanı’nda demirli… Bu gemi Marshall Adaları bandralı görünüyor. Yani uluslararası sularda Türk Bayrağı taşımıyor.

 

BOSNA: 166 metrelik gemi de Marshall Adaları bandrası taşıyor. Şu an Cebelitarık Boğazı açıklarında.

 

İNEBOLU: Ağırlıkla Karadeniz ve Marmara’daki Türk limanlarında yük alıp, boşaltıyor. 154 metrelik gemi, Karadeniz açıklarında seyrediyor.