Bu söylediğine Başbakan kendisi de inanıyor mu?

Bu söylediğine Başbakan kendisi de inanıyor mu?
3 Ekim 2012 13:54

Salı günkü grup konuşmasında, inanmadığınıza ve inanmayacağınıza adımız gibi emin olduğumuz şu “Biz Kongre vesilesiyle geçmiş dönemin muhasebesini, özeleştirisini, sorgulamasını yaparak kendimizi yeniledik, güncelledik.
H&H BAKİ KARAKOL

Yeni hedeflere ulaşma yolcuğunda hazır hale getirdi bu kongre bizi” sözlerini eden, edebilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu sözlerinin bir iki tümce ötesinde, “On yıl boşuna geçti” söyleminin sahipleri anamuhalefet partisi ile muhalefet partilerinden MHP'ye “Elinize, dilinize dursun ya” “ah”ında bulunduktan sonra, “Bu yıl Kurban'da artık dışarıdan kurban almıyoruz” dedi. “Niye?” diye sordu.

""

“Çünkü, hamd olsun artık fazlamız var. Bak buraya geldi, buraya geldi. Nasıl? İşte hayvancılıkta attığımız adımlarla. İnşallah biraz daha devam edelim, ihracına başlayacağız. Buralara böyle durup dururken gelmedik” diye yanıt verdi.

Başbakan'ın, “Bu yıl Kurban'da artık dışarıdan kurban almıyoruz” demesine, “Niye?” diye sorup verdiği yanıta güler misiniz, ağlar mısınız, yoksa böyle biri tarafından yönetildiğinize kahredip kendinize kızar mısınız?!.

Başbakan, ya hastalığı iyice ilerledi ne dediğini bilmiyor, ağzından çıkanı kulakları duymuyor, ya da bu halkla alay ediyor, dalgasını geçiyor!..

""

Bu ülkede, kurbanlık hayvan alımı ilk defa, Başbakan'ın partisinin iktidar, kendisinin de Başbakan olduğu dönemde gerçekleşmedi mi?! Türkiye, hep dışarı hayvan satan ülke değil miydi? Tarım ürünlerinde de öyle…

Başbakan kalkar da “Bu yıl Kurban'da artık dışarıdan kurban almıyoruz” nasıl der, diyebilir?!. Anlamakta zorlanıyoruz!..

Başbakan, “hayvancılıkta attıkları adımlar”dan söz eder! Hangi adımlar?! Attıkları o adımlar olsa olsa, Kurban'da dahi dışardan kurbanlık hayvan alacak kadar “hayvancılığımıza vurdukları darbeler” olur!

Başbakan, bir de çıkıp “Hamd olsun artık fazlamız var. Bak buraya geldi, buraya geldi. İnşallah biraz daha devam edelim, ihracına başlayacağız. Buralara böyle durup dururken gelmedik” der!..

""

Halkın dini ve ulusal değerlerinden esinlenen kararlı ve tutarlı tepkisi olmasaydı, dışarıdan kurbanlık hayvan alımında geri adım atmayacakları herkesçe bilinen siyasi iktidar ve siyasi iktidarın başındaki kişi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerinin yıkıp döktükleriyle ve kırıp döktüklerini halk tepkisi karşısında attıkları geri adımlarla düzeltmeye çalışmalarıyla, bununla da kendilerine pay çıkarıp övünmeleriyle anılacaklar! Bu da, “Tarihte kötü yer almak” demektir!

Ne diyelim, eden bulur!..


Yazarın Son Yazıları:
Molla Kasım
Başbakan diyor ama lafla 'sağlıklı millet inşa edilmez'
Birand, hastalığın mı, ihmalin mi, gündemin mi kurbanı?