Bu seçimde ilk kez denediler!

Bu seçimde ilk kez denediler!
14 Mayıs 2023 22:14

Türkiye’de oy verme işlemlerinin sonlanmasıyla ilk veriler gelmeye başladı. Anadolu Ajansı açıkladığı ilk verilerle Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan’ı açık ara farkla Kılıçdaroğlu’nun önünde olduğuna dair sonuçlar servis etmeye başladı. Ancak bu durumun AKP’nin Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu sandıklarda itiraz dilekçesi vermesiyle süreci uzatması çabasından kaynaklı olduğu belirtiliyor.

 

 

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00’de sona erdi.

Oy verme işlemlerinin sona ermesiyle saat 18.30’da seçim yasağı kalktı ve ilk sonuçlar gelmeye başladı. Anadolu Ajansı’nın verilerine göre, Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde görülüyor.

 

 

AKP İTİRAZ DİLEKÇESİ VERİYOR
T24 yayınında ‘Yüzüncü Yılın Seçimi’ programında Gazeteci Banu Güven tarafından ortaya bir iddia atıldı.

İddiaya göre, Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu sandıklarda AKP itiraz dilekçesi verdiği için AKP’nin önde olduğu sandıklar sisteme giriyor ve önde gözüküyor.

 

 

“İTİRAZ DİLEKÇELERİNİN VERİLDİĞİ SÖYLENİYOR”
T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu ise bu iddia üzerine, “Alandaki arkadaşlarımıza da benzer bir duyum gelmiş durumda. Özellikle CHP’nin önde bitireceği kesin olan noktalarda çok önceden hazırlanmış itiraz dilekçelerinin verildiği söyleniyor. Aslında birkaç saat önce sosyal medyada da daha bu duyumlar gelmeden sandık başında görevli insanlardan gelen birkaç fotoğrafı ben de gördüm. Arkadaşlarımıza da benzer bilgiler geliyor şu anda. Bu çok mümkün çünkü İstanbul Seçimlerin’de de gördük bu itiraz mekanizmasını” dedi.

 

 

Öte yandan Habertürk yazarı Fatih Altaylı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu sandıklarda itiraz dilekçesi verildiğini belirtti.

 

 

“YANILTICI BİR DURUM VAR”
Altaylı paylaşımında, “Kılıçdaroğlu nun önde olduğu sandıklara itiraz dilekçesi verilince tekrar sayılıncaya kadar veriler girilemiyor. Bu yüzden şu anda yanıltıcı bir durum var” dedi.