Bu ittifakı destekliyorum

Bu ittifakı destekliyorum
16 Temmuz 2013 18:45

Birkaç gün önce ORC isimli araştırma şirketinin yerel seçim anketine baktığımda bazı şehirlerde CHP’nin bazılarında ise MHP’nin güçlü olduğunu ve AKP’yi çok zorladığını gördüm.

Safile USUL H&H YORUM

Sonra gayr-i ihtiyari anket sonuçlarını CHP+MHP diye toplamaya başladığımı gördüm.

Ve, şu anda zor koşullarda yazdığım için tam detay veremeyeceğim ama, birçok şehirde CHP ile MHP toplamının AKP’yi fersah fersah geçtiğini gördüm. (ORC araştırma yerel seçim diye girince Google’dan görülebilir)

Bazı şehirlerde MHP CHP’nin , bazılarında ise, CHP MHP’nin lehine feragat etse mi acaba diye düşündüm.

Ama bu tür düşünceler uzaktan biraz ayağı havada kalır diye de düşündüm.

Fakat bugün gazetelerde, CHP, MHP ile ittifak yapacak ve örneğin CHP Ankara’da MHP lehine feragat edip, MHP adayını destekleyecek, MHP de İzmir’de CHP lehine feragat edip, CHP adayını destekleyecek diye okudum.

Bu fikri destekliyorum.

Ki, ORC listesinde çok daha fazla böyle şehir vardı.

Hatta öyle şehirler vardı ki, böyle bir kılın ucunda gidip gelecek ama CHP-MHP ittifakı olursa AKP’nin alamayacağı şehirler.

Bu iş tutarsa hakikaten çok önemli seçim sonuçları alınabilir.

Elbette aslında iyisi ve ideali her partinin kendi programı için tek başına çalışmasıdır ve bu yolla demokrasi de ayrıca daha nitelikli olur.

Ayrıca CHP ile MHP arasında programsal olarak çok önemli farklar var…

Ama olsun…

Şu anda önemli olan, sandığı herkese karşı silah olarak kullanan, sandığı demokrasiyi ezmek için kullanan, ağır ve aşırı seçim ekonomisi uygulayan ve oy alarak Türkiye’yi savaşa dahi sürüklemekten imtina etmeyecek bir siyasi iktidar ile karşı karşıya olduğumuz gerçeği.

Bu kapsamda CHP ve MHP’nin yerel seçim ittifakı olursa eğer, bunu desteklememem imkansız.

Az önce radyoda bu sabah İstanbul’da yine 30 kadar kişinin Gezi Parkı nedeniyle gözaltına alındığını, savcılığın da Mücella Yapıcı’nın tahliyesine itiraz ettiğini dinledim.

Böyle bir şey olamaz.

Mücella Yapıcı bir mimar ve çevre konusunda çalışıyor.

Hiç kimsenin bu tür bir şahsı gözaltına alma hakkı yok.

Hukuk devleti kuralları en ağır biçimlerde ihlal ediliyor.

“Demokrasinin imkanlarını kullanarak Hükümeti iktidardan düşürme” cümlesi terör örgütü suçlaması kapsamında kullanılıyor.

Oysa muhalefet zaten bir hükümetin gidip başka hükümetin gelmesini istemektir çoğu halde.

Allah aşkına şu Gezi fezlekesini birileri çevirip Avrupa ülkelerinden hakim, savcılara ve de Avrupa Konseyi’ne filan yollasa.

Böylesine fütursuz ve cahil cesaretli fezlekeler çok iyi ayna tutar duruma.

Allahım, biz bu hale nasıl düştük?

Nasıl böyle olduk?

Neyse, onu diyordum, CHP MHP ittifakı olursa destekliyorum canı gönülden.

Yalnız MHP de muhtemelen AKP’nin, “CHP’nin peşine takıldı” yaygarası ile uğraşacaktır ama buna da akıllı bir hal çaresi vardır muhakkak.

AKP’nin yaygaralarına bence kimse aldırmamalı çünkü AKP öylesine vahim işler yaptı ki, kimseye edecek tek kelime lafı yok.

Mesela AKP’nin başka ülke ve bazı siyasi partilerle girdiği şeffaf olmayan ilişkiler herhalde her ikisi de Türk anayasasına bağlı olarak var olan Türkiye’nin meşru siyasi partileri CHP ve MHP’nin ittifakını karalayarak ortadan kalkmaz.

Not: Tabii ben haberi gazetelerden okudum ama CHP ve MHP içinde gerçekte neler oluyor, neler konuşuluyor, ne gibi çekinceler var, bilmiyorum, benim kastettiğim sadece her iki parti de bunu uygun görürse benim de vatandaş olarak bunu istiyor olduğum. Ayrıca her iki parti de sınanmış ve demokrasi yolunda gitmeye ehil olduğunu ispatlamış partilerdir. MHP 2000 eşiğindeki AB reformlarında, Öcalan’ın idamı konusunda son derece sorumlu davranmış ve devlet adamı tutumu sergilemiştir.


Yazarın Son Yazıları:
AKP seçmeninden oy alacak
Mütekabiliyet
Kuyruğundan iyi tutuyor