Bu fotoğraf ABD’yi karıştırdı

Bu fotoğraf ABD’yi karıştırdı
3 Eylül 2013 21:07

Daily Mail’in bugün yayımladığı ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Beşar Esad ile yemekteki fotoğrafı TV’de tartışma konusu oldu

Daily Mail’in yayımladığı ABD Dışişleri Bakanı’nın Beşar Esad ile samimi bir ortamda yemek yerken fotoğrafı Sky Televizyonu’nda basın özetleri verilirken gazeteciler arasında tartışma konusu oldu.

Daily Mail “Kerry ve Diktatör ile samimi yemek” başlığıyla verilen fotoğrafın resim altında John Kerry’nin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı kimyasal silah kullandığı için Adolf Hitler ve Saddam Hüseyin’e benzettiği yazıldı.

Yemekten bu yana geçen 4 yılda çok şeyin değiştiğini yazan Daily Mail, John Kerry’nin kendi halkına sarin sinir gazı kullandığını söylediği diktatör ile yemek yerken fotoğrafının ortaya çıktığına dikkat çekti.

2009 yılında Naranj lokantasında çekilen fotoğrafta John Kerry’nin eşi Therasa Heinz Kerry ve Beşar Esad’in eşi Esma Esad da var. John Kerry bölgede barışı sağlamayı tartışmak üzere bir delegasyona öncülük ediyordu.

Beşar Esad’ın ona ABD’nim Suriye’yi anlaması gerektiğini söylediği ileri sürüldü. Resimaltında Beşar Esad ve John Kerry’nin iyi ilişkiler kurduğu ve birçok kez buluştukları kaydedildi.

 

kerryesad0309-4