Bu Coşku 30 Mart’ın Müjdecisi Gibi

Bu Coşku 30 Mart’ın Müjdecisi Gibi
11 Mart 2014 10:07

CHP Karabağlar’da başarıya kenetlendi. İlçenin çeşitli mahallelerinde 15 çalışma grubu oluşturan ve gece gündüz çalışan partililer, 31 Mart sabahı seçim zaferiyle uyanmak için mücadele veriyor.

 

Milletvekilleri, parti meclis üyelerinin de destek verdiği programlarda daha güçlü bir biçimde yol alınıyor. Bu arada, CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu’nun bugüne kadar 30’a yakın seçim bürosu açılırken her bir açılış mitingi görüntüsünü aratmıyor. Vatandaşların bu coşkusu 30 Mart’ın müjdecisi olarak yorumlanıyor. Son açılış Basın Sitesi’nde gerçekleştirildi. Yine coşkulu kalabalığa seslenen Selvitopu hükümeti eleştirdi ve kentin arsalarının yandaşlara peşkeş çekildiğini, İzmirlilere ait olan bu arsaların kamu yararına kullanılması gerektiğini söyledi.

 

CHP Karabağlar’da seçim hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu, İl Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, İlçe Başkanı Polat Manduz’un yanı sıra , milletvekilleri, parti meclis üyeleri, meclis üyesi adayları, belediye başkan aday adayları, mahalle çalışma grupları başarı için tek vücut oldu. Karabağlar’ın çeşitli mahallelerinde seçim büroları açılırken her bir açılış gövde gösterisine dönüştü ve miting görüntüsünü aratmadı.

 

11

 

Basın Sitesi’nde gerçekleştirilen açılış da vatandaşlardan büyük ilgi gördü. “İşte başkan işte örgüt”, “Karabağlar seninle gurur duyuyor” sloganları arasında balkon konuşması yapan Muhittin Selvitopu 30 Mart seçimlerinin önemini vurguladı ve eleştiri oklarını hükümete yöneltti. Selvitopu, İzmir’deki bazı değerli arsaların yandaşlara peşkeş çekildiğinin de altını çizerek bu kaynakların kamu yararına kullanılması gerektiğini savundu. Selvitopu şöyle konuştu:

 

KENTİN ARSALARI KAMU YARARINA KULLANILMALI

 

“Bu seçim ülkenin geleceği ile ilgili bir seçim. Ülkeyi talan eden, beceriksizce yönetenleri sandığa gömmemiz lazım. Bu da sizlerin birlik ve beraberlik içinde, omuz omuza mücadele etmesinden geçiyor. Ülkenin bütün kaynaklarını yok ettiler. Cumhuriyetin ürettiklerini satarak ayakta kalmaya çalıştılar. Bugüne kadar hiç fabrika açtılar mı? İstihdam yarattılar mı? Aksine tüketim toplumu yarattılar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu üreticiye, çiftçiye, emeğe sahip çıktığı için mahkemeye çıktı, 400 yılla yargılanıyor. Biz işçiden, emekten, duldan, yetimden yana olacağız. Bu kentin yönetiminde onlar da söz sahibi olacak, kenti birlikte yöneteceğiz. Kent arsalarını yağmalattılar. Ankara’dan, İstanbul’dan gelip TOKİ aracılığıyla kentin arsalarını bazı şirketlere peşkeş çektiler. Devlet kurumlarını bertaraf ediyorlar. TEKEL, Sümerbank’ta olduğu gibi. Şimdi de Karayolları, DSİ arsalarını pazarlamaya çalışıyorlar. Bu kente ait arsaları yandaşlara satmaya çalışıyorlar. Bu kentin arsaları İzmirlilerindir. Kamu yararına kullanılmalıdır. “

 

22

 

Selvitopu seçim bürosu açılışının ardından meclis üyesi adayları ve bir grup partiliyle birlikte mahalledeki esnafı ziyaret etti.

 

33

 

Kaynak: Ege’nin Sesi