Bu anket Erdoğan’ı çok kızdıracak! AKP yere çakıldı!

Bu anket Erdoğan’ı çok kızdıracak! AKP yere çakıldı!
13 Mart 2014 09:58

Gezici Araştırma Şirketi’nin elde ettiği bulgulara göre CHP’nin güçlü olduğu İstanbul , Ankara, Mersin, Denizli, Aydın, İzmir, Antalya, Tekirdağ, Samsun, Trabzon ve Rize gibi illerde MHP’li seçmenlerin CHP’yi destekleyeceği; MHP’nin güçlü olduğu Adana, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kırıkkale ve Balıkesir gibi illerde de CHP’li seçmenlerin MHP’yi destekleyeceği görülüyor. 

 

30 Mart seçimlerine yönelik yaptığı son anketi açıkladı. Türkiye’nin nabzını tutan araştırmaları ile bilinen Gezici Araştırma şirketinin yerel seçim ve Türkiye gündemine ilişkin yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar çıktı.

 

Gezici Araştırma Şirketi sahibi Murat Gezici Türkiye’de 36 ili kapsayan bu anketi  değerlendirdi. Murat Gezici’nin değerlendirmeleri şöyle:

 

“Türkiye genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 22 – 28 Şubat 2014 tarihlerinde, TÜİK örneklem verilerine göre Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde, 36 il ve 192 ilçede bunlara bağlı 210 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 2.646’sı kadın toplam 5.292 katılımcıyla, hanede yüz yüze görüşme metoduyla bu araştırmayı Gezici Araştırma kendisi için yaptı.”

 

Örneklemin seçilmesinde, çok aşamalı – tabakalı – tesadüfi yöntem, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise, cinsiyet ve yaş kotası uyguladı.

 

Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutularak elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlenmiştir.

 

Araştırmanın hata payı güven sınırları içerisinde % 1,2’dir.

 

Çalışmanın yürütüldüğü 36 il şöyle:

 

Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kahramanmaraş

 

İşte anket sonuçları:

 

g1

 

g2

 

g3

 

g4

 

g5

 

g6

 

g7

 

g8

 

g9

g10

g11

g12

g13

g14

g15

g16

g17

g18

g19

 

g20

 

g21