Bozdağ: Kendisine saldıran kişinin serbest bırakılmasını değerlendirdi.

Bozdağ: Kendisine saldıran kişinin serbest bırakılmasını değerlendirdi.
19 Ağustos 2013 12:00

Bekir Bozdağ, kendisine saldıran kişinin serbest bırakılmasını değerlendirdi.

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisine saldıran kişinin serbest bırakılmasının “kötü” bir karar olduğunu vurgularken, “Bu karar, bu yumruğu atan kişi gibi saldırganlara güç ve cesaret veren bir karar olmuştur. Umarım bu kararı veren hakimler, savcılar benim gibi bir yumruk yemezler. Yumruk yedikleri zaman ben takip edeceğim” dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Rixos Otel’de Türkiye’nin Somali’ye yönelik yardımları konulu kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bozdağ, kendisine yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin soruya cevap verirken  “Bu davranışı milletimize şikayet ediyorum” dedi. Saldıyı gerçekleştiren kişinin serbest kaldığına işaret eden Bozdağ, şunları kaydetti:

 

“Yumruğu savcılar yeseydi acaba serbest bırakırlar mıydı onu da bilmiyorum. Bir hakime yumruk atılsaydı sonuç ne olurdu bilmiyorum. CHP’li birine yumruk atılsaydı acaba sonuç ne olurdu onu da bilmiyorum. Bakana bir yumruk atılıyor, görevi nedeniyle bir fiil işleniyor, bakıyorsunuz ortada bambaşka bir sonuç var. O zaman insanlar; ‘Bakana yumruk atmanın nasıl olsa hiçbir müeyyidesi yok. O zaman kafası bozulan hakime bir yumruk atsın, nasıl olsa bir müeyyidesi yok. İki gün gözaltında tutarlar ve bırakırlar’ der. Bu o mesajı veriyor kamuoyuna. ‘Bakana yumruk atıldığı için iki gün gözaltı yaptık ama bakan olmasa bir gün gözaltı’ derler, ondan sonra yumruğu vuran keyfine bakabilir. Bu suça teşviktir otomatik olarak. Başka kişileri cesaretlendirir bu. Hakimlere, savcılara yumruk atma, doktora yumruk atma, başka görevliye yumruk atma… Hastanede bir saldırı olduğunda biz hemen kızıyoruz ama şimdi uygulamaya bakıyoruz, o uygulamada bambaşka bir fotoğraf ortaya çıkıyor. Onun için bu tür uygulamalar, suç işleyenleri caydırıcı, ıslah edici, kendisini bir daha suçtan arındıran bir hayatın içinde olmasını sağlayıcı sonuçları maalesef doğurmuyor. Mahkemenin bu kararı cesaretlendirmiştir, bu karar, bu yumruğu atan kişi gibi saldırganlara güç ve cesaret veren bir karar olmuştur. Umarım bu kararı veren hakimler, savcılar benim gibi bir yumruk yemezler. Yumruk yedikleri zaman ben takip edeceğim. Başbakan Yardımcısına yumruk atanları tahliye edenler kendileri yumruk yediğinde ne yaparlar?”

 

“NASIL PİŞMANLIK DUYSUN Kİ?

 

Bozdağ, saldırının kötü bir olay olduğunu vurgularken, kararın da aynı şekilde kötü bir karar olduğunu söyledi. Saldırganın pişmanlık duymadığını söylediğinin altını çizen Bozdağ, “Nasıl pişmanlık duysun ki, bir kişi suç işliyor, kahraman muamelesi görüyor. Ülkenin anamuhalefet partisinin genel başkan yardımcıları neredeyse alnından öpüyorlar, onu himaye ediyorlar, ona destek oluyorlar. Yani suç işleyen birisine siz suçlu muamelesi yapmaz, ona kahraman muamelesi yaparsanız, suç işlemeden önce hiç görmediği iltifatı, muameleyi suçu işledikten sonra ona yaparsanız o da memnun olur, mutluluk duyar. Kendisine yapılan bu kahraman muamelesinden dolayı iyi bir şey yaptığını düşünüyor, o yüzden pişman olmuyor. İyi bir şey yapmadığını düşünseydi o zaman pişman olurdu. Bunun ana nedeni de; suç işleyene karşı ‘benim suçlum, senin suçlun veya suçun mağduru benim karşı olduğum biri veya yakın olduğum biri’ anlayışıyla saf tutmadan kaynaklanmaktadır” dedi. Suçun mağduru kim olursa olsun onlara karşı tavrın haklının ve hukukunun yanında olması gerektiğini belirten Bozdağ, “Suçu ve suçluyu himaye eden bir yaklaşım Türkiye’nin siyasetinde olanlara yakışır bir yaklaşım değildir” şeklinde konuştu.