‘Böyle devam ederse Kılıçdaroğlu’nun seçimlerden zaferle çıkması mümkün’

‘Böyle devam ederse Kılıçdaroğlu’nun seçimlerden zaferle çıkması mümkün’
1 Mayıs 2023 09:01

2019 yılındaki yerel seçimler döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörlüğünü yapan yazar ve siyasi danışman Necati Özkan, “Tarafların kampanya ritmi böyle devam ederse Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerden zaferle çıkması mümkün olabilir” dedi.

 

 

“Ancak Millet İttifakı lider kadrolarının atması gereken bazı adımlar daha var” diyen Özkan, Cumhuriyet gazetesi için kaleme aldığı yazısında şu önerilerde bulundu:
“Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin il, ilçe ve köylerdeki temsilcileri iktidara oy veren seçmen kesimlerini güvenle kucaklamalı ve ödünç oy istemeli.

Hâlâ yüzde 15’lere yakın olan kararsız ve oy kullanmayı düşünmeyen seçmen kümelerinin ikna edilmesi için Millet İttifakı’nın ülkeyi hangi kadrolarla yöneteceği açıkça anlatılmalı.

Bir kısmı geri dönmüş olsa da Muharrem İnce ve Sinan Oğan’a giden protestocu seçmenlere dönük özel çaba harcanmalı. Aynı şekilde küçük partilere verilecek oyların heba olacağı ve hatta iktidarın işine yarayacağı gerçeği anlatılmalı.

Helalleşme vurgusu öne çıkarılarak bürokrasiyle, ekonomik aktörlerle ve sivil toplumla ilişkiler kurulmalı. Hatta şimdiden iktidar bileşenleriyle arka kapı diplomasisi kurularak sancısız geçiş koşulları konuşulmalı.”

 

Yazının tamamı için tıklayın.