Boşanma avukatı

Boşanma avukatı
30 Mart 2021 10:31

Dünyanın ve insanlığın varoluşundan beri insanlar sevgi ve ait olmaya ihtiyaç duyar. Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde sözü geçen aidiyet-sevme-sevilme üçlüsü de açıklıyor aslında insanın bir yuva kurmaya olan gereksinim hissetmesini. Evlenmek tek başvuruyla halledilirken evliliği sonlandırmak ise bir o kadar zor bir süreçtir. Bu süreçte aile ve yakınlarınızın tavsiyeleri mutlaka önemlidir fakat profesyonel bir avukattan yönlendirme almalısınız.

 

 

Boşanma süreci muhakkak ki herkes için çok sancılı bir süreç. Bu süreci en az yıpranacak şekilde atlatabilmeniz için iyi bir boşanma avukatına başvurmanız, avukat tarafından yönlendirilmeniz yerinde bir karar olacaktır. Karşı tarafın iyi niyetli olup olmaması da bu süreçte önemini yitiriyor. Kendi haklarınızı doğru bir şekilde öğrenmeniz açısından profesyonellerle çalışmanız mutlaka tavsiyemizdir. Mesela hasta olduğumuzda kendi kendimize ilaç kullanmanız size fayda değil zarar sağlayacaktır. Her durumda olduğu gibi işin ehli birinden yardım almanız muhakkak ki faydanıza olacaktır.

 

Boşanma avukatına başvurmanızın gerekliliklerinden biri de bu sürece fazlasıyla hâkim olmaları. Sizin vereceğiniz noter vekaleti aracılığıyla davayı açma işleminden karara kadar sizin adınıza tüm süreçleri yönetecektir. Doğru cümleleri kullanmanızdan tutun, mahkeme saatlerine kadar her konuda destekçiniz olacaktır.

 

Bir de karşı tarafın kötü niyetli olduğu durumlarla da maalesef ki hepimiz sadece boşanma durumunda değil, her olayda karşılaşabiliyoruz. Karşı tarafın menfaatleri doğrultusunda size karşı yapacağı bir suçlama durumunda kendinizi nasıl savunmanız gerektiği konusunda çaresiz kalabilirsiniz. Ya da ispat yükümlülüğü size kalan bir suçlama doğrultusunda kendinizi ifade etmek ve kanıtlama konusunda çok zorluk çekebilirsiniz. Hele ki ortada evlatlarınızın olması durumunda, velayeti almak için ciddi durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu süreçte hem evlatlarınızı olaya mümkün olduğunca dahil etmeden, onları incitmeden çözmeniz için kesinlikle iyi bir boşanma avukatına ihtiyacınız olacaktır.

 

Boşanmanın da evlenmek kadar doğal bir süreç olduğunuzu bilmenizde fayda var. Önemli olan bu süreci en hafif şekilde atlatmanızdır. Hayatınız boyunca tüm zorlukların üstesinden kolayca gelmeniz dileklerimizle…