Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı’ndan Boğaziçi yurdunun yanına cami projesi

Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı’ndan Boğaziçi yurdunun yanına cami projesi
13 Eylül 2022 08:59

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na (BÜVAK) alternatif olarak kurduğu Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BUVAKIF), üniversitenin Uçaksavar Kampüsü’ndeki yaklaşık 500 kişilik öğrenci yurdunun 200 metre uzağına cami, yurt ve lojman yapmayı planlıyor.

 

 

Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre, imar planında, dört katlı olması planlanan cami alanı, iki katlı olması tasarlanan yurt ve lojman alanının yaklaşık dört katı büyüklüğünde. Etiler Mahallesi sakinleri, yakınlarda üç tane cami olduğunu belirterek inşaatın durdurulması için imza topluyor.
Boğaziçi Üniversitesi’nin Uçaksavar Kampüsü’ne 200 metre uzaklıkta bulunan yaklaşık 3 bin – 3 bin 500 metrekare ağaçlıklı alan geçen ay panellerle kapatıldı ve içinde bulunan yaklaşık 10 ağaç kesildi. Panellerin önüne dikilen inşaat panosuna kapatılan alanda “Etiler Camii ve Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Yurdu İnşaatı” yapılacağı yazıldı. Levhadaki bilgilere göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Sistema Teknolojik Yapı isimli firmaya inşaat ruhsatını 27 Mayıs 2022’de verdi.

 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, söz konusu inşaatı BUVAKIF’ın yaptırdığını söyledi. Bunun yanı sıra inşaat alanının da yakın zamana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait olduğu bilgisi verildi. Plan detaylarında caminin dört kat, yurt ve lojmanın da iki kat olarak tasarlandığı görülüyor.