Bodrum’da su topu şenliği heyecanı

Bodrum’da su topu şenliği heyecanı
21 Eylül 2013 10:45

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, belediye tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Su Topu Şenliği ön eleme maçları ile başladı.

 

6 takımın yer aldığı şenliğin ilk eleme maçına, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon da katıldı. Başkan Kocadon, “Sporu teşvik ederek sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

Bodrum 5’inci Su Topu Şenliği, Mahfel Kafe önündeki plajda başladı. Üç gün sürecek şenlikte ilk gün yapılacak olan eleme maçları devam ederken, yarın yarı final, 22 Eylül Pazar günü ise final maçları yapılacak.

 

Şenlikte Bodrum’daki ticari işlemlerde çalışanlardan kurulu 5 takım ve Belediye Su Topu Takımı mücadele edecek. 6 takımda 5’i bayan toplam 68 kişi yer alıyor. Şenliğin ilk gününde ön eleme maçları, ‘Ver coşkuyu’ adlı takım ile ‘Forsa Kimya’ takımları arasındaki mücadeleyle başladı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon açılış maçının ilk 2 devresinde ‘Ver Coşkuyu’ takımının kadrosunda yer aldı. 6’şar dakikalık 4 devre halinde oynan maçların ön eleme mücadelesinin ilk maçında ‘Ver coşkuyu’ takımı rakibini 4-2 yenmeyi başardı.

 

LemanKültür ile X-Bar takımlarının ardından 3’üncü ön eleme maçı Belediye Su Topu Takımı ile Çamlık Restoran arasında yapılacak. Etkinlik için gelenlerin yanı sıra plajda yüzen ve güneşlenen vatandaşların da ilgiyle izlediği su topu şenliğinin final maçının ardından Mahfel Kafe’de kupa töreni düzenlenecek.

 

 

Su topu mücadelesine katılan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sporu sevdirmek kadar işletmeler arasında birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirmek istediklerini de söyledi. Kocadon, “Bu tür etkinliklerini devam ettirerek, spora gönül verenlerin sayısını artırmayı, sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Mümkün olduğu kadar sporun bir yaşam tarzı olduğunu gösterip insanların spor yapmasını teşvik etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Bodrum Belediyesi Gençlik ve Hizmetleri Birim Sorumlusu Filiz Tan ise belediye tarafından düzenlenen bu şenlikler sayesinde küçüklerin ve gençlerin spora olan ilgilinin arttığını söyledi.