Bodrum Piknik Alanları

Bodrum Piknik Alanları
20 Nisan 2021 19:30

Bodrum, doğası, tarihi ve denizi ile gezilmesi, konaklanması gereken yörelerimizin başında gelmektedir. Ege Bölgesi’nin güneyinde yer alması nedeniyle hem Ege hem de Akdeniz Bölgesi’nin tüm özelliklerini içermektedir. Bodrum’a gidenlerin yapması gereken şeylerin başında, tarihi ören yerlerini ziyaret etmek kadar müthiş tabiatını da görmek ve mesire yerlerinin görülmesi gelecektir. Bodrum’da konaklama yapılacak yerler arasında, Gümüşlük, Yalıkavak, Gümbet, Bitez gibi yerler öne çıkarken, çok sayıda koy da görülmesi gereken yerler içerisindedir. Bodrum’da deniz tatili kadar, yörenin köylerinin gezilmesi ve kültür turu yapılması da önerilir. Bu köyler arasında Kızılağaç öncelikli bir yere sahiptir. Yöreye bu isim verilmesinin ana nedeni, kızılağaçlarla kaplı olmasındandır. Burada yemek yenecek, kahvaltı edilecek güzel, otantik mekânlar da bulunmaktadır.

 

Bodrum Piknik Alanları için tıklayınız…

 

Sessiz Sakin Dinlenme Yerleri

 

Bodrum gerek sessizlik arayanlar gerekse de eğlenceden hoşlananlar için farklı alternatifler sunan yörelerimiz içindedir. Çok sayıda sessiz huzur verici koyu bulunan Bodrum’da gençler için de alternatifler bulunur. Bunlar içerisinde disko gibi eğlence mekânları sayılabilir. Sessizlik arayanlar için önerilecek yerlerin başında, Kargıcak Koyu ilk sırada gelecektir. Koya kara yolundan ulaşım ancak safari türü cip yardımı ile olabilmektedir. Son derece bozuk olan yolundan ötürü önerilen ulaşım alternatifi, tekne turu olacaktır. Sessiz sakin doğası, masmavi denizi ile piknik yapılacak, huzur bulunacak koylar arasında gelmektedir. Yalıçiftlik’te sessizlik arayanların uğrayacağı, dinlenme ve mesire alanlarının arasında sayılabilir. Günün yorgunluğunu atmak isteyenler için de piknik sonrası, masmavi denizine girmek, güzel bir aktivite olacaktır.

 

Her Yaş Kesimine Hitap Edecek Mekânlar

 

Bodrum her yaş kesimine ve farklı zevklere hitap edecek tatil yörelerinin başında gelir.
Bodrum Kalesi, müzeleri, ören yerleri ile kültür turu yapmak isteyenler için de çok fazla alternatif sunar. Yılın belli zamanlarında düzenlenen festivaller de Bodrum’un ziyaret edilmesi için diğer nedenler arasındadır. Bodrum denilince akla pek gelmeyen piknik alanları ve mesire yerleri, aslında sanılanın aksine son derece huzurlu ve keyifli alanlardır. Yörenin tüm bu güzellikleri hakkında detaylı bilgi almak isteyenler için önerilen Bodrum Haber sitesinin ziyaret edilmesidir.