Bodrum katta çalıştı Milli boks takımına çağrıldı!

Bodrum katta çalıştı Milli boks takımına çağrıldı!
20 Ağustos 2013 11:43

Soğutma sistemi, soyunma odası ve duşu olmayan bodrum katındaki Mersin’deki spor salonunda 2 yıl önce boksa başlayan Ersin Emir, milli takıma davet edildi.

 

Mersin’in merkez Toroslar İlçesi Osmaniye Mahallesi’nde, sonradan spor salonuna dönüştürülen bodrum katındaki Öpöz Altın Yumruk Spor Salonu’nu gençlerin hizmetine sunan eski boksör Bülent Öpöz, yetersiz salon şartları ve tüm imkansızlıklara rağmen, müsabakalarda madalya aldıklarını ve milli takıma sporcu gönderdiklerini söyledi. 50 kiloda Türkiye Şampiyonu olan Ersin Emir’in de başarılı sporculardan biri olduğuna dikkat çeken Öpöz, Emir’in Ukrayna’da çıkacağı ringde uluslararası başarıya imza atacağına inandığını belirtti.

 

GÜNDÜZ KAPORTA DÜZELTİYOR AKŞAM ŞAMPİYON YETİŞTİRİYOR

 

Mesai saatlerinde kaportacılık yaparak geçimini sağlayan eski boksör Bülent Öpöz, mahalledeki gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sporu sevdirmek için, 4 katlı apartmanın 70 metrekarelik bodrum katını spor salonuna dönüştürdüğünü anlattı. Mahallenin geçlerinden hiçbir ücret almadan boks sporunu sevdirmeye çalıştığını ve sporcular arasında çok yetenekli gençler olduğunu vurgulayan Öpöz, gençlerin başarılarının ardından mahalle sakinlerinin katkısıyla spor salonuna boks ringi yaptırdıklarını söyledi. Yaz aylarında 40 dereceye ulaşan sıcak havalarda, gençlerin zor şartlarda spor yaptığını belirten Öpöz, soğutma sistemi, soyunma odası ve duşu olmayan spor salonundan son 2 yılda, Türkiye Şampiyonluğu başta olmak üzere, çeşitli yarışmalarda çok sayıda ikincilik, üçüncülük elde ettiklerini aktardı. Spor salonunun kirasını ödeyebilmek için geçen yıl evindeki 2 televizyonu satmak zorunda kaldığını belirten Bülent Öpöz, salondaki çocukların eldivenleri ve kum torbaları olmadığını, bu imkansızlıklara rağmen, büyük başarılara imza attıklarını söyledi.

 

MİNİBÜSTE KONAKLADILAR 7 GÜMÜŞ ALDILAR

 

İmkansızlıklara rağmen büyük başarılar elde etmenin haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan Öpöz, geçen yıl kasım ayında Ankara’da yapılan Atatürk’ü Anma Kupası’na 15 sporcu ile katıldıklarını ve minibüste konaklayarak 7 gümüş madalya aldıklarını söyledi. Bülent Öpöz, şöyle konuştu:

“Yarışmaya güç bela kiraladığımız minibüsle gittik ve 3 gün kaldığımız Ankara’da, konaklama paramız olmadığı için 15 sporcumla minibüsün içinde yattık. Buna rağmen ringe çıkan sporcularım 7 gümüş madalya aldı. Bu yarışmada 3 sporcumuz finale kalmasına rağmen, paramız kalmadığı için müsabakalardan çekilerek Mersin’e dönmek zorunda kaldık. Çok üzüldük, bundan kimseyi sorumlu tutmuyoruz. Ancak, biraz ilgi gösterilse, daha büyük başarılara imza atarız. Mersin, olimpik spor kenti ilan edildi. Olimpik tesislerimiz var. Bu tesislerin halka açılması gerektiğini düşünüyorum.”

 

MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

 

İmkansızlıklar içinde yaptıkları antrenmanda, 50 kiloda Türkiye Şampiyonu olan Ersin Emir, hedefinin uluslararası başarı olduğunu söyledi. Eylül ayında Ukrayna’da yapılacak olan müsabakalarda milli formayı giyeceğini belirten Emir, “Bu zor şartlarda şampiyon olmak çok zor. Salonumuz zaten bodrum katta bulunuyor. Kirasını ödeyemiyoruz. O yüzden çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Tüm imkansızlıklara karşın şampiyon oldum ve milli formayı giymeye hak kazandım. İmkan sunulursa uluslararası alanda da büyük başarılara imza atacağıma inanıyorum” dedi.