Bitki ihalesi, AKP aday adayının şirketine gitti

Bitki ihalesi, AKP aday adayının şirketine gitti
16 Kasım 2022 06:30

İstanbul’da AKP’li Bahçelievler Belediyesi’nin yapay bitki almak için davet usulü ile düzenlediği ihaleyi, 2019 yerel seçimlerinde AKP’den Turhal Belediye Başkanlığı için aday adayı olan ve AKP döneminde İBB şirketlerinde 13 yıl görev yapan Uğur Pulat’ın şirketi kazandı.

 

 

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre Bahçelievler Belediyesi, yapay bitki alımı yapmak için 6 Ekim 2022 tarihinde ihale açtı. İhale “21. Madde F” bendine göre pazarlık usulü ile yapıldı.

Yani ilana çıkılmadan firmalar davet edilerek elektronik ortamda düzenlendi. Duyuru yapılmadığı için ihale kapsamında kaç adet ve hangi tür bitkiler alınacağı da açıklanmadı.

İhaleye mevzuat gereği 3 firma davet edildi. 2 teklif geçerli sayıldı. İhaleyi 670 bin 485 TL’lik en düşük teklifin sahibi UP Peyzaj Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı.

Şirketin sahibi olan Uğur Pulat, 2019 yerel seçim döneminde memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde belediye başkanı olmak için AKP’den aday adayı oldu. Ancak aday gösterilmedi.

 

 

AKP DÖNEMİNDE İBB ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞTI

 

 

Pulat, aday adaylığı öncesinde İBB’de 13 yıl boyunca görev yaptı.

İBB şirketi Bimtaş’ta 2005 yılında göreve başlayan Pulat, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş’de de kontrol mühendisi ve pazarlama şefi olarak 2018 yılının sonuna kadar çalıştı.

2019 yerel seçimlerinde aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Pulat sonrasında AKP’li Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi Fidancılık Peyzaj Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nde kısa bir süre Ekim 2020-Ocak 2020 arasında genel müdürlük yaptı.

Peyzaj mimarı olan Pulat, şirketini de 2020 yılının eylül ayında kurdu.