Bisikletlilerin eyleminde gerginlik

Bisikletlilerin eyleminde gerginlik
18 Ağustos 2013 23:19

Geçtiğimiz günlerde Maltepe sahilyolunda trafik kazasında hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü Hilmi Şahin’in ölümünü protesto için bir grup bisiklet sürücüsü eylem yaptı. Yaklaşık 500 kişiden oluşan bisikletli grup Caddebostan Sahil’de toplandı. Burada yapılan basın açıklamasında, araç sürücülerinin, bisiklet kullananlara saygı göstermesi ve bisiklet yolundaki parkların kaldırılması istendi. Açıklamanın ardından yüzlerce bisikletli düdük ve zil çalarak sahil yolunda ilerlemeye başladı. Sahil yolunda sadece tek şeridi açık bırakan grup, Hilmi Şahin’in hayatını kaybettiği Dragos mevkiine kadar pedal çevirdi. Burada Hilmi Şahin’in kullandığı beyaz renge boyanmış hayalet manası verilen bisikleti elektirik direğine bağlandı. Üzerine çiçek bırakılan bisikletin başında bulunanlardan bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından grup Kadıköy Bağdat Caddesi’ne doğru harekete geçti.

GERGİNLİK YAŞANDI
Bisikletli grubun ilerleyişi sırasında, iki otomobil sürücüsüyle grup arasında tartışma çıktı. Bisiklet sürücüleri, araçların kendilerini sıkıştırdığını iddia etti. Bir araç sürücüsü de, bir bisikletliyi aracıyla kovalamaya başladı. Daha sonra aracından inen sürücü ve arkadaşı bisikletiyle kaçan kişiyi ara sokaklarda bir müddet kovaladı. Bu sırada diğer bisiklet sürücüleri de bisikletlerinden inip arkadaşlarını kurtarmak için onların peşinden gitti. Kaçan bisikletli gözden kaybolurken, diğer arkadaşlarıyla araç sürücüsü ve arkadaşı arasında gerginlik yaşandı. Aracın etrafını saran bisikletli grupla, iki kişi arasındaki tartışma zaman zaman doruğa çıkarken, araya giren bazı bisiklet sürücüleri ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Olay yerine polisin gelmesiyle birlikte 69 AK 063 plakalı aracın sürücüsü ve yanındaki arkadaşı otomobile bindirildi. Sakinleşen bisikletli grupta yoluna devam etti.

BAĞDAT CADDESİ’NDE YERE YATTILAR
Bisikletli grup Bağdat caddesi Şaşkınbakkal Işıklara kadar geldikten sonra burada bisikletlerinden inip yere yattılar. Yüzlerce bisiklet sürücüsü kazalarda ölen arkadaşlarını hatırlatmak ve kendilerine de trafikte saygı gösterilmesini sağlamak amacıyla bir müddet yerde yatıp alkışlı protestoda bulundu. Gruba cadde üzerindeki vatandaşlarda alkışlarıyla destek verdi.