"Birleştirme olanağımız yok"

"Birleştirme olanağımız yok"
31 Ocak 2012 15:04

CHP’nin Meclis’deki grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ikinci kurultayda tarih olarak 1 Mart’ın öne çıktığını söyledi.

CHP’nin Meclis’deki grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ikinci kurultayda tarih olarak 1 Mart’ın öne çıktığını söyledi.

İki kurultayı birleştirme olanakları olmadığını belirten Kılıçdaroğlu; “Yeni tüzükte bu garabeti ortadan kaldıracağız. Böylece kurultay taleplerini birleştirme imkanımız çıkacak” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, partisinin Meclisteki grup toplantısı sonrası, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İkinci kurultayın tarihine ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, yarın ilan edileceğini bildirdi.

İki kurultayı birleştirme olanaklarının bulunmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Tüzüğe göre dokunamıyoruz, ayrı ayrı yapacağız” dedi.
Basın mensuplarıın ikinci kurultay için 1 Mart tarihinin öne çıktığını ifade etmesi üzerine Kılıçdaroğlu, “İlan, yarın ya da öbür günkü gazetelerde olacak. Yeni tüzükte bu garabeti de ortadan kaldıracağız. Böylece kurultay taleplerini birleştirme imkanımız çıkacak. Şu anki tüzük ona izin vermiyor” diye konuştu.

TANRIKULU: 26 Şubat ve 1 Mart

Basın mensuplarıyla görüşen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, CHP’de iki kurultayın peş peşe olacağını söyledi. Tanrıkulu, ilk kurultayın 26 Şubat, ikinci kurultayın ise 1 Mart tarihinde yapılacağını ifade etti.

Tanrıkulu, “Partimizin hukuku ne gerektiriyorsa onu yapacağız. Parti hukukuna göre yeterli sayıda delege başvurusunu yaptı. O gündemle toplanacak. Ayrıca Genel Başkanımızın tüzükten kaynaklanan yetkisi var. Tüzüğü baştan aşağı değiştirmek amacıyla da 26’sında (26 Şubat) kendi gündemimizle bir kurultay daha yapacağız, dolayısıyla bir sorun yok bizim açımızdan. İki kurultay peş peşe olacak. Arkadaşların hiçbir endişesi olmasın” dedi.
CHP’nin tüzüğünün gereğini, hukukun gereğini yapacağının altını çizen Tanrıkulu, “Bizim önümüze gelen sınırlı bir tüzük değişikliği vardı. Biz tüzükte bütün antidemokratik hükümleri gözden geçireceğiz. Parti içi demokrasiyi esas alan, çoğulculuğu esas alan, katılımcılığı esas alan, üyelik hukukunu öne çıkaran bir tüzük planlıyoruz. Bütün örgütlerden gelen öneriler dikkate alınacak 26 Şubat’ta. Tüzükte bütün anti-demokratik hükümler gözden geçirilecek, baştan sona değiştirilecek” dedi. Tanrıkulu, “İkinci kurultayın tarihi belli mi” sorusuna ise, “1 Mart” yanıtını verdi.