Bir otobüs dolusu iddia!

Bir otobüs dolusu iddia!
13 Mayıs 2021 07:39

Ticaret Bakanlığının tanıtım ihalesini düzenleyen bürokrat ile ihaleyi kazanan şirket sahibinin babası dünür çıktı. Gökçek’in kıydığı nikaha Binali Yıldırım şahitlik yapmış.

 

 

Bakanlık yaptığı dönemde kendi şirketinden dezenfektan satın aldığı için görevden alınan Ruhsat Pekcan’ın geride bıraktığı Ticaret Bakanlığı şimdi de kooperatif otobüsü ihalesinde yaşanan damat, dünür, AKP’li başkan iddialarıyla çalkalanıyor.

 

 

Sözcü’den Erdoğan Süzer’e ulaşan iddialara göre, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik (ESK) Genel Müdürlüğü, kooperatifçiliği il il otobüs gezdirerek tanıtmak için 2020’de bir proje hazırladı. Projenin finansmanı için Kamu İhale Kanununa (KİK) tabi olmayan TOBB’un İç Ticaret Geliştirme Payı kullanıldı. Kullanım için onayı dönemin Bakanı Ruhsar Pekcan verdi. Projeye göre, özel bir şirketten otobüs hizmeti satın alınacak, devletin bürokrat ve teknik ekibi il il dolaşan otobüsle kooperatifçiliği halka anlatacaktı.

 

 

DÜNÜR ÇIKTILAR
Hizmet alımı ihalesini Horizon isimli bir firma kazandı. Ancak firmanın gerekli şartları taşımadığı gerekçesiyle ihale iptal edildi. İkinci ihaleyi ise Keçiören eski Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın oğluna ait SATA Reklam Limited Şirketi aldı.

İhale yöntemi tartışılırken, ESK’da otobüs projesinin de dahil olduğu kooperatiflerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aksoy ile Mustafa Ak’ın ‘dünür’ olduğu ortaya çıktı.

Aksoy’un, damadının kardeşine, dünürünün oğluna ait şirketin otobüsüne binerek tanıtım faaliyetleri yaptığı belirtildi.

 

 

ŞAHİTLERİ BİNALİ YILDIRIM
Mustafa Ak’ın oğlu Yusuf İslam Ak ile Eyüp Aksoy’un kızı Sena Aksoy 2016 yılında Ankara Gölbaşı Vilayetler Evinde düzenlenen nikah töreniyle evlendiler.

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile AKP genel başkan yardımcısı Ahmet Sorgun’un şahitlik yaptığı nikahı dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kıydı. Törende konuşan Yıldırım’ın “Çocukların tahtını yapabiliriz ama bahtını yapamayız” sözleri dikkat çekti.

 

 

KAYINVALİDE İDDİASI DA VAR
İhalenin 1.6 milyon lira bedelle sonuçlanmasına rağmen Ak’ın firmasına 1.9 milyon lira ödendiği ifade edildi.

Firmanın ihale kapsamında yapması gereken lansmanı yapmadığı halde yapmış gibi fatura edip parasını istediği, ESK Genel Müdürü Necmettin Erkan’ın ödeme için talimat verdiği, ancak daire başkanının direndiği iddia edilirken, Ersoy’un eşi, Yusuf İslam Ak’ın kayınvalidesine ait kafede çalışan bir personelin de otobüste görev almış gibi gösterilerek para ödenmek istendiği iddiası ortaya atıldı.

Yapılmayan lansman ile kafe personeli için ödemelere karşı çıkan daire başkanının görevden alındığı iddia edildi.