Bir haftalık ara tatilde de okullarda hiçbir önlem alınmadı!

Bir haftalık ara tatilde de okullarda hiçbir önlem alınmadı!
20 Kasım 2021 10:09

Yüz yüze eğitimin başladığı 6 Eylül’den bu yana en az 22 öğretmen hayatını kaybederken bir haftalık ara tatilde de okullarda hiçbir önlem alınmadı.

 

 

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre Covid-19 salgını sebebiyle eğitime verilen yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 6 Eylül’de tekrar yüz yüze eğitim başladı. Yüz yüze eğitimin başlamasının üzerinden 10 hafta geçti. Bu sürede binlerce sınıf karantinaya alınırken, binlerce öğrenci ve öğretmenin Covid-19 testi pozitif çıktı. En az 22 öğretmen ise hayatını kaybetti. 1-3 Aralık’ta yapılacak Milli Eğitim Şûrası’nın başlıkları arasında ise “Salgın ve Eğitim” yer almadı. Okullar açılmadan önce ve sonra eğitimciler ile veliler yüz yüze eğitimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için önerilerini sıraladı. Covid-19’la mücadelenin maske ve dezenfektana indirilemeyeceği, sınıf mevcutlarının azaltılması gerektiği, sınıfların, koridorların ve ortak yaşam alanlarının ciddiyetle havalandırılıp dezenfekte edilmesi gerektiği ve kalabalık okullarda ikili eğitime geçilmesi önerileri açıklandı. Bu sürede önerilerin hiçbiri yerine getirilmedi. Geçen hafta başlayan 1 haftalık ara tatilde alınması gereken hiçbir önlem alınmadı.

 

 

Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, “Yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olması için uzun süredir dile getirdiğimiz bir dizi taleplerimiz vardı. Eğitimin başlamasının üzerinden yaklaşık 2,5 ay geçti ve hem ülke genelinde hem de İzmir’de yüzlerce sınıf karantinaya alındı hatta bir tane okul kapandı. Geldiğimiz sürece baktığımız zaman, taleplerimizin ne kadar gerçekçi ve haklı olduğunu gösteriyor” dedi.

Önümüzdeki ayların kaygılarını artırdığını ifade eden Vardal, şunları söyledi: “Ara tatilden döndüğümüz zaman tam olarak kış mevsimine girmiş olacağız. Havalar soğuduğu için, sınıfların ve kapalı ortamların havalandırmaları daha zor olacak ve yapılmayacak. Bu da bizim kaygılarımızı artırıyor ve vakalarda yükseliş olacağı endişesini taşıyoruz. Mevcut önlemlerin alınmamış olması da bunu etkiliyor. Önlemleri alarak bu durumu engelleyebiliriz.”

 

 

‘SORUN ÇIKAR ÇÖZERİZ ZİHNİYETİ SÜRÜYOR’

 

 

Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) İzmir Şube Başkanı Necati Kalafat ise “Sorunun kalıcı çözümünün anlık kapatmalar göstermelik dezenfektan kullanımlarında değil, sınıf mevcutlarının seyreltildiği yeterli temizlik personelinin okullarda tanımlandığı bir sürece dair olumsuz bildirimler almaya devam etmekteyiz. Milli Eğitim yetkilileri hâlâ sorun çıkar çözerizci zihniyetlerini sürdürüyor” dedi.