‘Bir daha asla tokalaşmayalım’

‘Bir daha asla tokalaşmayalım’
10 Nisan 2020 11:00

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, ‘bir daha asla el sıkışmamamız gerektiğini’ söyledi. ABD’de korona virüsüyle mücadelede en yetkili isimlerden biri olan Fauci, bu ay sonunda ‘tünelin sonunda bir ışık’ görmeyi umduğunu dile getirdi.

 

 

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, ‘bir daha asla tokalaşmamız gerektiğini’ ve bunun, ülkedeki grip vakalarını da azaltabileceğini söyledi. Fauci, ellerin sık sık yıkanması gerektiğini söyledi.

Wall Street Journal (WSJ) podcastine konuşan Fauci, “Size karşı dürüst olmak gerekirse, bir daha asla el sıkışmamamız gerektiğini düşünüyorum. Yalnızca korona virüsü salgınını önlemede yararlı olmakla kalmayacak, muhtemelen grip vakalarını önemli ölçüde azaltacaktır” dedi. Fauci, ayrıca nisan ayının sonunda ‘tünelin sonunda bir ışık’ görmeyi umduğunu söyledi.

Geçen hafta ise Fauci ve görev gücünün diğer mensupları, sosyal izolasyon uygulaması başarılı olsa bile 100 bin ila 240 bin arasında Amerikalının hastalıktan ölebileceğinin sinyallerini vermişlerdi. (Kaynak: Sputnik)