‘BioNTech’in birinci doz etkinliği saptansın, ciddi bir sonuç alınırsa 30 milyon kişiye tek doz aşı yapılabilir’

‘BioNTech’in birinci doz etkinliği saptansın, ciddi bir sonuç alınırsa 30 milyon kişiye tek doz aşı yapılabilir’
21 Nisan 2021 11:19

Prof. Dr. Melih Us, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılama çalışmalarını değerlendirdi. BioNTech aşısının birinci dozunu alan kişilere ay sonu test yapılırsa tek doz etkinliğinin saptanabileceğini söyleyen Us, “Ciddi bir sonuç alınırsa 30 milyon kişiye tek doz aşı yapılabilir” ifadesini kullandı.

 

 

Kalp – damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Melih Us, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’deki seyrini Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök‘e değerlendirdi.

Sözlerinin başında şu anda en kritik dönemeçte bulunulduğunu belirten ve saptanabilen vaka sayılarının 55 binin üzerinde olduğunu belirten Us, “Aktif vaka sayıları ise 523 bin üstünde” dedi. Us, bunu “Şu demek. Saptanabilen 523 bin kişi hastalığı yayıyor. Daha vahimi, gerçek rakam bunun da üstünde” ifadesiyle ayrıntılandırdı.

Us, “Hükümet gerçek rakamları saklıyor mu demek istiyorsunuz?” sorusu üzerine de “Hayır insanlar saklıyor. Hasta olmasına rağmen etrafına söylemeyen veya işini kaybetme korkusu ile hasta olmasına rağmen test yaptırmayan birçok kişi var. Asemptomatik olup da hastalığı yayan kişileri saymıyorum bile” ifadesini kullandı.