Binlerce seçmene ‘sahte sandık görevlisi’ oyunu

Binlerce seçmene ‘sahte sandık görevlisi’ oyunu
14 Mayıs 2023 14:11

Gaziantep’te yüzlerce vatandaş bilgileri dışında Vatan Partisi tarafından seçim kurullarına sandık kurulu üyesi olarak bildirildiği için oy kullanamadı. Oy kullanmaları engellenen çoğu yaşlı ve okur-yazar olmayan vatandaşların önceki seçimlerde HDP ağırlıklı sandıklarda oy kullanan, Yeşil Sol Parti seçmeni oldukları belirtildi. SÖZCÜ Muhabiri, Gaziantep’te Vatan Partisi tarafından 4 bin 433 kişinin görevli olarak yazdırıldığı bilgisine ulaştı.

 

Fotoğraf: Arşiv / Temsili

 

Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’ne bağlı Vatan Mahallesi’nde oturan yüzlerce vatandaş oy kullanmak için sabahın erken saatlerinde gittikleri başta Kazım Karabekir İlköğretim Okulu olmak üzere birçok okulda kendilerini şok eden bir gerçekle karşılaştı.

Çoğunluğu yaşlı, okuma-yazma bilmeyen ve aralarında engellilerin de bulunduğu vatandaşlara sandık görevlileri tarafından, “Siz Vatan Partisi’nin sandık kurulu görevlisiniz. O nedenle görevli olduğunuz sandıklarda oy kullanacaksınız” yanıtı verildi.

Karşılaştıkları durumla şoke olan vatandaşlar ellerinde hangi sandıkta görevli olduklarını gösteren bir belgede olmadığı için şaşırıp kaldı. Çoğu Yeşil Sol Parti seçmeni olduğu ileri sürülen ve geçtiğimiz seçimde HDP ağırlıklı oy kullanılan vatandaşların bu sorunun çözümü için Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayları Sevda Karaca ve Murat Sarısaç iddiaların yoğunlaştığı okullara giderek sorunu çözmeye çalıştı.