Binlerce insan ucuz et kuyruğunda!

Binlerce insan ucuz et kuyruğunda!
2 Nisan 2023 12:00

Kırmızı ete gelen peş peşe zamlar nedeniyle sofradaki lezzetler de teker teker eksiliyor. Vatandaşlar, sofraya kırmızı et de ekleyebilmek için uzun kuyruklara girmeye mecbur kalıyor. Bunun bir örneği de bugün Beylikdüzü’ndeki Et ve Süt Kurumu marketinin önünde yaşandı. Marketin açılışından saatler önce kapıda sıraya giren vatandaşlar, kırmızı et alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturdu.

 
Türkiye, uzun zamandır sürekli artan enflasyon ve düşen alım gücüyle mücadele ediyor. Temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan vatandaşlar için et ve süt ürünleri ise artık ‘lüks’ oldu. Ramazan ayı öncesi kırmızı ete yüzde 30 zam geldi ve kasaplarda kıymanın kilosu da 300 liraya kadar çıktı.

 

 

ERKENDEN SIRAYA GİRDİLER

 
Karar’da yer alan habere göre Beylikdüzü’nde de et almak isteyen vatandaşların oluşturduğu uzun kuyruk dikkat çekti. Bugün Adnan Kahveci Mahallesi’nde bulunan ve saat 09.30’da açılış yapan Et ve Süt Kurumu satış mağazası önünde vatandaşlar, saat 06.00’dan itibaren beklemeye koyuldu. Her geçen saat uzayan kuyruk, vatandaşın yaşadığı ekonomik zorluğu bir kez daha gözler önüne serdi.