Bingöl’de Kılıçdaroğlu rüzgarı!

Bingöl’de Kılıçdaroğlu rüzgarı!
30 Nisan 2023 09:14

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Bingöl’ün nabzını tuttuk. 2002 seçimlerinden bugüne her seçimde AK Parti’nin birinci parti çıktığı kentte bu kez dengeler değişebilir.

 

 

193 bin 471 seçmeni ile Meclis’e 3 vekil gönderen Bingöl’de partiler arasında kıyasıya bir yarış var. AK Parti, aday belirleme sürecindeki itirazlara ve ekonomik kriz nedeniyle oluşan tepkilere rağmen oyunu korumak istiyor. Yeşil Sol Parti’nin 2 vekil, Millet İttifakı’nın 1 vekil çıkarma hedefinin yanı sıra Cumhur İttifakı içerisinde yer alan ancak seçime kendi listeleri ile giren Yeniden Refah Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi de özellikle AK Parti’ye tepkili seçmenin desteğiyle vekil çıkarmayı hedefliyor.

 

Gazete Duvar’dan Fırat Bulut’un haberine göre 2011 yılına kadar olan seçimlerde AK Parti’nin 3-0 yaptığı kentte 2011, 2015 ve 2018 yıllarında gerçekleşen genel seçimlerde AK Parti 2 vekil, HDP ise 1 milletvekili çıkardı.

 

 

Bingöl seçmeninin en çok dile getirdiği sorunlar arasında ekonomik kriz, işsizlik, kamu alımlarında torpil iddiaları, uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması, yurtdışına göç ve yerel yönetim hizmetlerinin yetersizliği yer alıyor.

 

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önceki yıllarda Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara üstünlüğüne karşın bu seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun ciddi oranda oy alabileceği öngörülüyor.

 

Oy oranlarında değişiklikler olsa da 21 yılda gerçekleşen tüm seçimlerde AK Parti’nin birinci parti çıktığı Bingöl’de ” Kılıçdaroğlu rüzgarı” esiyor demek mümkün ancak seçim sonuçlarını tahmin etmek güç.

Oy ve Ötesi Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan’a göre, seçimin kaderini mutfak belirleyecek. Karaarslan, kentte CHP’nin hiç bu kadar yükselişte olmadığını ve kimi anketlerde Kılıçdaroğlu’nun yüzde 50’yi geçtiğini belirtti