Beyrut'ta 2 THY pilotu kaçırıldı! Kimlikleri belli oldu

Beyrut'ta 2 THY pilotu kaçırıldı! Kimlikleri belli oldu
9 Ağustos 2013 11:13

Türk Hava Yolları (THY) pilotu Murat Akpınar ve yardımcı pilot Murat Ağca İstanbul- Beyrut seferini tamamlayıp otele döndükleri sırada kaçırıldı.

Havalimanından otobüsle sahil kıyısında bulunan Ayn Mreisseh’deki otellerine gittikleri sırada Cocodi Köprüsü’nde önünü kesen iki otomobilin içinden inen kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan pilotların durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız yaptığı açıklamada olayı takip ettiklerini ve Lübnanlı yetkililerin iki pilotun serbest kalması için çalıştığını söyledi.Olayla ilgili soruşturma başlatan Beyrut polisi, otobüs şoförünün ifadesini aldı. Otobüsün de Türk Hava Yolları’na ait olduğu öğrenildi.

TÜRKİYE’NİN BEYRUT BÜYÜKELÇİSİ ÖZYILDIZ: “PİLOTLARIMIZIN BİR AN EVVEL
KURTARILMASI İÇİN LÜBNANLI YETKİLİLERLE TEMAS HALİNDEYİZ”

Lübnan’da THY’nin Murat Ağca ve Murat Akpınar adlı pilotların kaçırılmasına dair medyaya bilgi veren Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız, pilotların kurtarılması için Lübnanlı yetkililer ile temas halinde olduklarını belirtti.

Ellerinde şu an için yeni bir bilgi olmadığını belirten Özyıldız, “Sabaha karşı havaalanından otellerine gitmekte olan THY personelimizi bir gurup silahlı kişiler durdurup 2 pilotumuzu alı koymuşlar. Biz de bunu öğrenir öğrenmez gerekli girişimlere başladık. Temaslarımızı sürdürüyoruz. Pilotlarımızın bir an evvel sağ salim kurtarılmalarını diliyoruz” dedi.

YETKİLİLERLE TEMAS HALİNDEYİZ

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız, “Lübnanlı yetkililerden olaya bir an önce bu olaya çözüm bulmalarını, pilotlarımızın serbest bırakılmalarını sağlamalarını talep ettik. Bu taleplerimizi ısrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Geçen yıl bazı Lübnanlılar Suriye’nin kuzeyinde kaçırılmıştı ve bunların ir kısmı Suriye’de rehin tutuluyor. Bunların aileleri bir süredir bize yönelik tepkilerini ifade etmekteydi. Bazı eylemlerde bulunmuşlardı. Bu eylemlere karşı biz gerekli önlemleri alıyoruz tabi” dedi.


FİDYE KONUSUNDA TALEP YA DA İSTEK GELMEDİ

Fidye talebi olup olmadığına yönelik soruya Özyıldız: “Biz fidye konusuna dair bir talep ve istek gelmedi, buna dair fikir yürütmek için erken. Diğer personel otelerinde bir sıkıntı yok. Kendileri ile görüştük, durumları iyi. Öğleden sonraki uçuşumuzda Türkiye’ye dönecekler” dedi.