Beşiktaş’ta esnaf içki satış yasağının kaldırılması için imza kampanyası başlattı

Beşiktaş’ta esnaf içki satış yasağının kaldırılması için imza kampanyası başlattı
10 Eylül 2013 07:30

Beşiktaş’ta bir grup esnaf bakkallar ve tekel bayilerine saat 22.00’den sonra getirilen içki yasağını protesto etti.

 

Beşiktaş Kartal heykeli önünde toplanan grup, yasağın kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Bugün başlayan uygulamayla küçük esnafın mağdur olacağını ve zamanla tekel bayilerinin kapanmak zorunda kalacağını ifade eden bir esnaf, “Tekel bayi esnafı olarak bizi temsil edecek her hangi bir kurum bulamadık. Yasaklarla en çok zarar görecek olan küçük esnaflar. Zaten 22.00’ye kadar zincir marketler açık, biz 22.00’dan sonra iş yapabiliyoruz. Bizim de alkol satışımız engellendiği sürece biz hiçbir iş yapamayız. En fazla dayanabileceğimiz 2 ay. 2 ay sonra kapatmak zorunda kalacağız. Yasak devam ettiği sürece bütün tekel bayileri yavaş yavaş kapatacak ya da kaçak satış yapmak gibi başka şeylere yönelecek” diye konuştu.

 

MARKETLERDEKİ ALKOL SATIŞINI YASAKLASINLAR

 

Destek vermek için geldiğini ifade eden bir diğer esnaf ise “İçki satışının 22:00’den sonra yasak olması demek bu insanın kirasını ödeyememesi, evine ekmek götürememesi, sıkıntı çekmesi demek. Bu yasaklar bana küçük esnafı bitirmek gibi geliyor. Cenazende, özel gününde büyük marketler gelmez ama küçük esnaf iyi gününde de kötü gününde de yanındadır” dedi.

İçki satışının yapıldığı büyük marketlerin saat 22:00’ye kadar açık olduğunun altını çizen bir esnaf da “22.00’den sonra zaten ben bir şey satmıyorum. 22.00’den sonra bizim sattığımız alkol. Bize gelen müşteri marketler kapandıktan sonra geliyor. Marketleri şehir dışına taşısınlar ya da marketlerdeki alkol satışını yasaklasınlar o zaman erken kapatırım dükkanımı” diye konuştu.