Beşiktaş Eskişehirspor’u yendi: 1-0

Beşiktaş Eskişehirspor’u yendi: 1-0
9 Mart 2014 18:00

Süper Lig’de 24.hafta maçında Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Eskişehirspor’u Ersan Adem Gülüm’ün son dakika golüyle 1-0 yendi. Siyah-beyazlılar son dakika galibiyetiyle zirve yarışını sürdürürken puanını 46’ya çıkardı.

 

GÖKHAN TÖRE NET GOLÜ KAÇIRDI

 

Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi Beşiktaş oldu. Organize ataklarla rakip kalede tehlike yaratan Siyah-Beyazlı ekip, 32. dakikada gole çok yaklaştı. Oğuzhan Özyakup’un ara pasında kaleci Boffin ile karşı karşıya kalan Gökhan Töre, meşin yuvarlağı kalecinin kucağına nişanladı ve Beşiktaş, yüzde yüzlük bir golden oldu. İlk yarının sonunda rakip kaleyi adeta abluka altına alan Siyah-Beyazlılar, Ramon Motta’nın hucüm bindirmeleri ile Eskişehirspor savunmasına zor anlar yaşattı.

 

İLK YARI GOLSÜZ SONA ERDİ

 

Mücadelenin 40. dakikasında Ramon Motta’nın sol çaprazdan vurduğu şutu kaleci Boffin ayakları ile çelmeyi başardı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

 

ERSAN’DAN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

 

İkinci yarıda Beşiktaş, golü bulmak adına tüm oyunu rakip kaleye yıktı. Ömer çıktı Mustafa girdi, Jones çıktı Holosko girdi ve Olcay çıktı Kerim Frei girdi. Rakip kalede pozisyonlar yakalasa da bir türlü aradığı golü bulamayan Siyah-Beyazlıların bu şanssızlığı 89. dakikada Ersan Gülüm’ün golü ile son buldu. Son dakikaya girilirken kritik bir gole imza atan Ersan Gülüm, gemisini kurtarmayı başardı. (1-0)