‘Beşiktaş ceza almamalı!’

‘Beşiktaş ceza almamalı!’
25 Eylül 2013 09:46

Spor Hukukçusu Avukat Emin Özkurt, bir TV kanalında katıldığı söyleşide Beşiktaş – Galatasaray maçında çıkan olayların organize bir durum olduğunu söyledi.

 

 

Özkurt, “Spor Bakanı Suat Kılıç’ın ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın stat kapılarının kırıldığı yönündeki açıklamaları emniyet zaafiyeti olduğunu gösteriyor. Bu olay gelişimi itibariyle gayet organize ve planlı bir eylem gibi görünüyor. Bir provakasyon söz konusu” dedi.

 

“BEŞİKTAŞ CEZA ALMAMALI”

 

Avukat Emin Özkurt, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Futbol Disiplin Talimatı’nda kulübün taraftarlarının eylemlerinden sorumlu olduğu ve sahaya inme eylemi halinde saha kapatmaya varana kadar ceza verileceği yazar. Ancak burada sahaya inenler tespit edilmiş ve haklarında işlem yapılmışsa ayrıca kulüp bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve başkanın ağzından dava açacağını duyurduysa burada objektif sorumluluk ilkesi ortadan kalkar ve kişisel sorumluluk ilkesine dönüşür. Bu TFF Disiplin Talimatı’nın 6. ve 7.maddesinde var. Daha önce böyle bir uygulama da söz konusu oldu. Taraftarının eyleminden dolayı o kulüp cezalandırıldı. Ancak Tahkim Kurulu, kulüp o kişi hakkında yasal işlen başlattığı için cezayı kaldırdı. Ayrıca karşımızdaki olayın provakatif amaçlı bir anda gelişen eylem olduğu görünüyor. Bu nedenle TFF’nin Beşiktaş’ı cezalandırması yanlış ve hakkaniyete aykırı olur.”

 

TFF YÖNETİM KURULU’NUN PFDK VE TAHKİM’İ BEKLEMESİNE GEREK YOK

 

“Bu durum hukuken gerçekçi bir durum değil. TFF Yönetim Kurulu’nun PFDK ve Tahkim Kurulu’nu beklemesi zorunlu değil. TFF Yönetim Kurulu, yarıda kalan maçlarla ilgili elindeki delillere göre karar verebilir. Açıkçası bu durum ‘TFF Yönetim Kurulu, Beşiktaş Kulübü’yle sorun yaşamamak için sorumluluğu üzerinden atmaya mı çalışıyor?’ sorusunu gündeme getiriyor.”