Beşiktaş 9. şampiyonluğunu kazandı

Beşiktaş 9. şampiyonluğunu kazandı
28 Mayıs 2013 23:27

Hentbol Erkekler Play-off serisi dördüncü maçında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’u 23-25 yenen Beşiktaş, tarihindeki 9. şampiyonluğunu kazandı.

Beşiktaş, Hentbol Erkekler Play-off serisinde güçlü rakibi Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’u 23-25 skorla yenerek, tarihinde 9. şampiyonluğunu kazandı.

Geçen sezonu süper lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası’nı kazanarak kapatan Beşiktaş, bu sezon ise Hentbol Erkekler Play-off final serisi dördüncü maçında Büyükşehir Belediyesi’ni 23-25 mağlup ederek, tarihinde 9. şampiyonluğu elde etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan siyah-beyazlılar, skor üstünlüğünü sürekli elinde tutmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un etkili ataklarını engelleyemedi. İyi hücum yapan siyah-beyazlı ekip savunmada aynı başarıyı sergileyemedi. Ramazan, Oğuzhan ve Zelic üçlüsünün sayılarıyla oyunun kontrolünü elinde tutan Beşiktaş, mücadelenin 13. dakikasında oyunda ilk kez 2 sayı farkla öne geçti.

Onur, Tuğberk ve Atila üçlüsünü sayılarıyla oyuna tutunmaya çalışan Başkent temsilcisi dengeyi sağlayarak, oyunun 20. dakikasında 10-9 skorla öne geçti ancak yıldız oyuncu Ramazan’ın etkili oyununa engel olamadı.

Başkent temsilcisi, etkili oyun sergilediği karşılaşmanın ilk yarısının son saniyesinde Adnan Diri’nin bulduğu sayıyla devreyi 13-12 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci yarısına etkili başlayan Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Sergei ve Onur ikilisiyle üst üste sayılar buldu. Beşiktaş ise Laydko ve Ramazan Döne’nin sayılarıyla oyunda üstünlüğü ele geçirdi.

Siyah-beyazlılar, ilk yarısını geride tamamladığı mücadelenin ikinci yarısında farkı 3’e çıkardı. İkinci yarıda ilk golünü kaydeden Ramazan, 23. dakikada takımını 22-19’luk skora taşıdı.

Beşiktaş, ikinci yarıda sergilediği etkili oyunla, sahadan 23-25 skorla galip ayrıldı.

ÇARŞI ANKARA GRUBUNDAN DESTEK

Başkent’te şampiyonluk maçına çıkan Beşiktaş takımına az sayıda taraftar karşılaşma boyunca büyük destek verdi.

Meşale yakarak, maçın başından sonuna kadar oldukça etkili bir şekilde takımlarını destekleyen siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmanın istedikleri gibi sonlanmasının ardından da büyük mutluluk yaşadı.