Beş kelimeyle Bülent Ecevit

Beş kelimeyle Bülent Ecevit
6 Kasım 2012 19:24

6.ölüm yıldönümünde eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’i CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı’ya sorduk.
 

  H&H olarak bizim de özlemle andığımız rahmetli BÜLENT ECEVİT’i CHP Genel Başkan Yardımcısı ve
Ankara Milletvekili Emrehan HALICI’yla konuştuk.  Beş kelimeyle Bülent ECEVİT’i gençlere tarif etmesini isteğimizde; ‘YURTSEVER, DÜRÜST, ÇALIŞKAN, İLKELİ, KARARLI’ gibi özelliklerini sıralayan HALICI, ‘ECEVİT’i kaybettiğimiz gün her seveni gibi benim için de üzgün ve kötü birgündü.’ dedi.

  HERKESE NASİP OLMAZ

 Emrehan Halıcı ‘sizce de üçüncü adam mıydı?’ sorumuza ise ‘liste yapmak doğru değil ama Türkiye’de iz bıraktığı kesindir’ dedi. ‘Her siyasetçi gibi seveni kadar sevmeyeni vardı. Aktif siyasette eleştiride aldı ama bakılacak olursa cenazesinde hiç planlanmamış sevgi seli vardı ve bu herkese nasip olmaz’ diyen Halıcı, Ecevit’in boş vakitlerini nasıl değerlendirdiğini sorduğumuzda ise; ‘rahmetli gibi adamların çok boş vakitleri yoktur ve bu üzüldüğüm bir konuydu çünkü edebiyatta, şiirde çok yetenekliydi’ dedi ve şöyle devam etti; ‘siyaset hayatı boyunca nezaketen katıldığı toplantılarda zamanı giderdi. Türkiye ve Dünya’ya daha fazla eserler bırakabilecek biriydi. Siyasete ve insanlara kendini bu kadar adaması fedakarlıktı. Ölüm yılında rahmetle anıyorum’ dedi.


 
 
  KEŞKE YAŞASAYDI BU KARANLIKTA BAŞIMIZDA OLSAYDI

Ecevit’in yemek ve renk zevkini sorduğumuzda ise; ‘mavi’yi sevdiğinin dışında özel bilgim yok. Yemek konusunda hiç seçtiğine şahit olmadım’ dedi.
Son olarak Halıcı’ya  şimdi kendisi yaşıyor olsa ne sorar, ne isterdiniz diye sorduğumuzda ‘yine siyasette olmasını bu karanlık zamanlarda başımızda olmasını isterdim’ dedi.