”Ben Kemal gidiyorum’ diyecektir’

”Ben Kemal gidiyorum’ diyecektir’
1 Haziran 2023 06:44

Sözcü yazarı Necati Doğru, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdiği bugünkü yazısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu bırakması gerektiği görüşünü ifade etti.

 

 

Seçim sonuçlarının birbirine yakın olduğunu ve iyi okunması gerektiğini belirten Doğru, yazısında, “Türkiye’de halk, partilerden ve liderlerinden gelişmiş demokrasi ölçüleri arıyor. Gelişmiş demokrasilerde parti lideri yaptığı strateji ve kurduğu model tutmaz da seçimi kaybederse bir son konuşma yapıp ayrılıyor. Yerini halkı ikna edip inandıracak genç birine bırakıyor” dedi.
“Kılıçdaroğlu! Seçimi kaybetti. Bahane arayamaz. Koltuk kolik olmaz” diyen Doğru, “Ben başarısız bir lider olduğum için değil, seçimde halkı ikna edemediğim için koltuğumdan ayrılıyorum, ben demokrasi davamızın neferi olarak çalışmaya devam edeceğim” demesi gerektiği görüşünü ifade etti. Doğru, “Diyemezse… ‘Diktatör Adam-Otoriter Adam’ diye eleştirdiği liderden farkı kalmayacaktır. Kılıçdaroğlu da gördü. İleri demokrasi gereği ‘koltuk kolik’ olmayacaktır; tahminime göre ‘Ben Kemal gidiyorum’ diyecektir” ifadesini kullandı.

 

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.