‘Ben başbakanlığa talibim ve bu konuda taviz yok’

‘Ben başbakanlığa talibim ve bu konuda taviz yok’
21 Temmuz 2022 09:10

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da partisinin ilçe başkanlarıyla yaptığı görüşmede adaylık açıklaması yaptığı öğrenildi.

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin ilçe başkanlarıyla Ankara’da buluştu. Akşener’in “Cumhurbaşkanlığını bırakın. Ben başbakanlığa talibim ve bu konuda taviz yok. Sözümden dönmem” dediği öne sürüldü.

 

 

“SÖZÜMDEN DÖNMEM”

 
Cumhuriyet’ten Gamze Kolcu’nun edindiği bilgiye göre, Akşener, 6’lı masanın çalışmalarını ve cumhurbaşkanı adayını soran ilçe başkanlarına “aday ismi” vermezken “Cumhurbaşkanlığını bırakın. Ben başbakanlığa talibim ve bu konuda taviz yok. Sözümden dönmem” dedi.

 

 

“İKTİDARA EN YAKIN OLDUĞUMUZ ZAMANDAYIZ”

 
İYİ Parti’nin “birinci parti olma” hedefini de yineleyen Akşener, “Başbakanlık hedefi” için İYİ Parti’nin en yüksek oyu alması ve seçimlerden birinci parti olarak çıkması gerektiğine işaret ederek “Hedefe ulaşmak için en yüksek oyu alacağız” diye konuştu.

Akşener, teşkilatına “Her an seçim kararı alınabilirmiş gibi çalışın” talimatı verirken “Millet İttifakı olarak iktidara en yakın olduğumuz zamanlardayız” değerlendirmesini yaptı.