Belediye, sözleşmeli yılan yakalayıcısı arıyor

Belediye, sözleşmeli yılan yakalayıcısı arıyor
28 Ağustos 2013 10:33

 

Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi Belediye Başkanı CHP’li İsmail Sakin Tuncer, evlere giren yılan vakalarına müdahale edecek sözleşmeli bir eleman aradıklarını açıkladı.

 

 

Bayramiç’te, bir ay önce Serdar Semih Saldıran’a ait evin bodrum katına yılan girdi. Bunun üzerine Saldıran, belediyeden yardım istedi. Belediyede görevli zabıta memuru Ercan Şener, yılanı yakalayıp doğal ortamına bıraktı. Ancak, olay basına ‘Şenerin yılanı öldürdüğü’ yönünde yansıdı. Bunun ardından Şener’i başına gelmedik kalmadı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından ifadesine başvurulan Şener hakkında kaymakamlık da soruşturma başlattı. Çanakkale Hayvanseverler Derneği de faks ve internet ortamından Şener’e tepki gösterdi.

 

‘BAHÇIVCAN ÇOCUĞUYUM, YILANI BİLİRİM’

 

Haksız yere tepkilere maruz kaldığını ileri süren Şener, CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer’e, bir daha bu tür yılan vakalarında görev almak istemediğini bildirdi. Gazete haberlerindeki ‘yılanı etkisiz hale getirdi’ yönündeki ibarenin ‘öldürdü’ olarak anlaşıldığını öne süren Şener, “Ben bahçıvan çocuğuyum. Çocukluğumdan beri kendi bahçemizde çalıştığımız için yılanlara karşı aşinalığım var. Yılan yakalamasını bilirim. Bugüne kadar bir çok evden yılan bulup çıkardım. Ancak, son olaydaki yanlış anlaşılma yüzünden başıma gelmeyen kalmadı” dedi.

 

‘EHİL OLMALI, İNCİTMEMELİ’

 

Şener’in bir daha yılan yakalama görevi almak istememekte ısrarcı olması üzerine Başkan Tuncer, diğer zabıta görevlileriyle görüştü. Ancak, diğer zabıtaların da bu görevi kabul etmemesi üzerine Başkan Tuncer, sözleşmeli bir yılan yakalayıcısı bulmak için harekete geçti. Kırsal bir bölgede olmaları nedeniyle, özellikle yaz aylarında neredeyse iki günde bir evde yılan vakası yaşandığını belirten Başkan Tuncer, “Bu ihtiyaca bir şekilde cevap vermemiz gerekiyor. Sözleşmeli bir yılan yakalayıcısı arıyoruz. Yılan tutacak kişi ehil olmalı. Hayvanı incitmemeli. Bu özellikleri taşıyanlar belediyemize müracaat edebilir” dedi.

Belediye’nin sözleşmeli yılan yakalayıcısına vereceği ücretin henüz belirlenmediği açıklandı.

 

 

87b69fa92bfde092825bcf6ce22023a4 110ad0468e3619aa699b07f1386d0eb0 708bbbf529b63eb0c5f46c0e6d928a7d c372b57878dfb82c8301deb90d6a0d8f