Bedri Baykam’dan Tüzük Kurultayı için randevu talebi!

Bedri Baykam’dan Tüzük Kurultayı için randevu talebi!
8 Mayıs 2021 07:25

Tüzük kurultayı isteyen Bedri Baykam, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile tekrar görüşebileceğini belirterek, ziyaretin mayıs sonu ya da haziran başında olabileceğini söyledi.

 

 

Tüzük kurultayı isteyen eski CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Bedri Baykam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için randevu isteyecek. Baykam, Kılıçdaroğlu ile bir süre önce görüşmüş ve CHP için Demokratik Dijital Devrim Tüzük Taslağı’nı sunmuştu. Baykam, tüzüğü teşkilata, PM üyelerine, milletvekillerine, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerine de gönderdi.

Milliyet’e konuşan Baykam, tüzük değişikliği ile ilgili şu ana kadar Genel Merkez’den somut bir hareket görmediklerini belirterek, “Genel merkezin henüz bu yönde attığı bir adım yok. Genel merkezde ‘hadi o zaman tüzük kurultayı yapalım hareketi’ yaratmadı henüz” dedi.

 

‘Dijital Devrim Tüzüğü’

 

 

Kılıçdaroğlu ile tekrar görüşebileceğini ifade eden Baykam, ziyaretin mayıs sonu ya da haziran başında olabileceğini söyledi. Bu görüşmede Demokratik Dijital Devrim Tüzüğü’nü tekrar gündeme getireceğini belirtti. Baykam, görüşmenin amacına ilişkin şöyle konuştu: “Demokratik Dijital Devrim Tüzüğü’nü tekrar gündeme getirmek ve parti için her aşamada neden en iyi, en kavgasız, en ideal, her açıdan, bütün adaylar, seçim konusu gündeme geldiği zaman partiyi tartışmasız huzur içinde adaylarına kavuşturacak tek formül olduğunu tekrar hatırlatmak için diyebiliriz. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının da bu yöntemle seçilmesini biz çok istiyoruz. Parti için doğru milletvekili adaylarını, doğru Cumhurbaşkanı adayını bulacağına inanıyoruz.”

“Yüzde yüz bir tüzük kurultayı yapılmalı” diyen Baykam, “Tüm üye yapısının doğrudan nabzını tutan, onların görüşünü, düşüncesini ve tercihlerini yansıtan, böylece baş ve gövdenin beraber hareket ettiği bir yapıya kavuşmak için bunun en iyi yöntem ve şu anda da en iyi zamanlamanın olduğunu düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Baykam, Cumhurbaşkanı adayı konusunda da, şu görüşleri dile getirdi: “CHP gidip daha önce yaptığı gibi, yok Ali Babacan, yok Abdullah Gül böyle isimlerden bahsetmesin. Böyle isimler CHP tabanından tek bir tercih alamazlar. Bu sefer kimse oy vermez. CHP’nin içinden, ister Genel Başkan, ister belediye başkanlarından biri, isterse kendi arka bahçesinden şu anda adı gündemde çok olmayan saygın başka bir isim… Hepsi olabilir. Yeter ki örgüt desteğini gerçek anlamda alsın.”

 

Ön seçim esası

 

 

Demokratik Dijital Devrim Tüzük Taslağı’nda Cumhurbaşkanı adayının, partinin tüm üyeleri ile yapılacak ön seçim yöntemiyle belirlenmesi öngörülüyor. Buna göre tüm üyeler, iki haftaya yayılan bir süreçte, Akıllı Kart’larıyla partinin adayları arasından tercihlerini belirtecek. Taslakta, bu değişime ilişkin “Ön seçimde artık delegelerin belirlediği aday yoklaması veya PM’nin (veya başkanın) saptadığı, ‘Merkez Yoklaması’ bulunamayacağından, bu değişim kaçınılmaz hale gelmiştir. Parti artık yalnız tüm üyelerin katılımıyla ön seçim yapacak ve Cumhurbaşkanı adayını bu şekilde seçecektir” deniliyor.

Kılıçdaroğlu, CHP’ye Diyarbakır örgütünden üye olan ve 20 bininci kadın üye olan Remziye Yılmaz ile görüştü. Kılıçdaroğlu, görüşmede yer alan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka’ya “Örgütlenme çalışmalarını sürdürün” talimatını verdi.