Bebekler Ali Erbaş sayesinde kurtulmuş!

Bebekler Ali Erbaş sayesinde kurtulmuş!
24 Şubat 2023 09:15

Diyanet TV’de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın depremzede bebekle fotoğrafı gösterildi. Diyanet Vakfı 2. Başkanı İhsan Açık, “Bebekler kurtulmaya başladı, siz kucağınıza alınca” ifadesini kullandı.

 

 

Diyanet’in televizyon kanalı Diyanet TV’de 21 Şubat’ta yayımlanan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı İhsan Açık’ın konuk olduğu İyilik Vakti adlı program, ilginç diyaloglara sahne oldu.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Erbaş’ın deprem bölgesinde bir bebekle çekildiği fotoğraf ekrana yansıtıldı ve Erbaş’a bu fotoğrafın hikâyesi soruldu. Araya giren Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı Açık, enkaz altındaki çocukları ima ederek “Bebekler kurtulmaya başladı, siz bebekleri kucağınıza alınca. Rabbim nimet verdi, çok bebek kurtuldu” iddiasında bulundu. Erbaş, ise bu iddiaya “Elhamdülillah” yanıtını verdi.

 

 

İtiraf gibi sözler!

 
Diyanet ve TDV’nin bölgedeki çalışmalarını da anlatan Erbaş, “Altı gün kaldım ben. Su yoktu. Bardak sularla abdest aldık” dedi. Açık ise “Banyo, tuvalet yok. 48 saat tuvalet hiç olmadı. Bir şey yenmiyor” diye konuştu. Mobil mutfak kurulduğunu söyleyerek “Biz de bir çorba içerek açlığımızı giderdik Maraş’ta” diyen Erbaş’ın sözünü kesen ve araya giren Açık, “Ben söyleyeyim. Hocam o dakikaya kadar ilk kez yemek yemiş oldu. Çabası, gayreti, çocuklara merhameti, koşuşturmasından yemek yemeyi unutmuş. Hocama dedim ki bardak çorbayı içer misiniz? İçti. Hocama çaktırmadan ben yerine yeniden koyuyorum, hocamın aç olduğunu biliyorum. ‘Ne kadar tatlı çorbaymış’ dedi” ifadelerini kullandı.