Baskı ortamında referandum yapılacak

Baskı ortamında referandum yapılacak
17 Kasım 2016 13:39

Genç dinamik muhalefeti ayağa kaldıran “gezi direnişi” sırasında gençlerin kendilerine biber gazı sıkan polislere karşı söylediği sloganımsı bir şarkı vardı “Sık bakalım, sık bakalım/Biber gazı sık bakalım/Kaskını çıkar, copunu bırak/Delikanlı kim bakalım”.

 

 

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 
Bes belli oldu ki yedek lastik MHP, Erdoğan’ın çok istediği başkanlığa şu ya da bu isim altında sahip olması için aşama/aşama ne gerekiyorsa yapacağa benziyor.
Bunun geri dönüşü yok gibi.
İşin yasal kılıfının hazırlanması için düğmeye basıldı.
Konu önce TBMM’ye gelecek.
Ülkenin Yönetim şekli, yani rejim değişikliği yapılacaktır.Anayasa maddeleri üzerinde yapılacak değişiklik için 367 sayısı çok muhtemel ki bulunamayacak.Daha önceleri örneğini çok gördüğümüz, teşvik,ikna,vaat gibi bir çok yol ve yöntem devreye sokularak bir şekilde referandum barajı olan 330 sayısı bulunup referanduma gidilecek.
İktidar ne olsa “millete soralım” lafını ağzına sakız etmiş sürekli tekrarlıyor “millete soralım” ”millete soralım”.Akp/Erdoğan yapılanması milletin istemlerine çok mu değer veriyor. Yok ne alaka.
Millet eneklisine insanca yaşayacak şekilde yeterli emekli maaşı istiyor.
Emekliye yeterli maaş veriyor mu.Tabii ki hayır.
Millet Asgari ücret bir ailenin geçimi için yeterli olsun diyor.Çoğu yerde bir ev kirasını dahi karşılamaktan uzak.Asgari ücreti sefalet ücreti olmaktan çıkarıyor mu.
Ne gezer.
Millet rüşvet bitsin diyor.
Millet yolsuzluk bitsin diyor.
Millet kamu malı eşe dosta hısım akrabaya peşkeş çekilmesin devlet soyulmasın diyor.
Millet yurdumun insanları kişisel istikbal adına bir birine düşman edilmesin kan akmasın ülkede barış olsun huzur olsun diyor.
Doğuda on binlerce ev terörle mücadele adına yıkıldı kentler virane,şu kış kıyamette insanlar dışarıda,çocuklar okulsuz kaldı,millet doğuda sürüp giden çatışmalar bitsin diyor.
Millet Suriye’yi karıştırdınız iç savaştan kaçan huyu suyu yaşamı bize benzemez milyonlarca Suriye’liyi ülkenin başına bela yaptınız bunları istemiyoruz diyor.
Millet iş diyor.
Millet gelecek diyor.
Millet itibarlı Türkiye diyor
Daha çok şey diyor.Siz milletin hangi dediğini yapıyorsunuz.
Milletin istediği,milletin dediği hiç bir şeyi yapmıyacaksınız. Ama bir kişinin Recep Erdoğan’ın her şey olması için 93 yıllık Cumhuriyet’i değiştirip,yasal kılıfa büründürülmüş Diktatörlük kurmak istiyeceksiniz.
“Efendim millete soralım”
“Millet ne derse o” geçin bunları.
Evet millete soralım ama.
Sansürü kaldırın.Kapattığınız onca gazete televizyonu açın,içeri tıktığınız yüzlerce gazeteciyi serbest bırakın, tüm muhalefete özgürlük tanıyın,kayyum atama yoluyla çöktüğünüz belediyelerden elinizi çekin,muhalefet partilerinin kurultaylarına karışmayın,TMSF yoluyla,yandaşlarınıza verdiğiniz kamu malı gazetelerin televizyonların günde 24 saat resmi yayın organınız olmaktan çıkarın,devletin tüm imkanlarını referandumda halkı yönlendirmek için kullanmayın.

 

EVET O ZAMAN MİLLETE SORALIM
İşte tam burada gezi direnişçilerinin kendilerine orantısız müdahale eden polisler için söylediği “Sık bakalım, sık bakalım/Biber gazı sık bakalım/Kaskını çıkar, copunu bırak/Delikanlı kim bakalım” slogan Akp/Erdoğan için cuk oturuyor.

 

 

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu