Başkan Seçer: Mersin’i ne gören var ne duyan

Başkan Seçer: Mersin’i ne gören var ne duyan
9 Mart 2023 08:19

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, depremin ardından Mersin’e yaklaşık 400 bin yurttaşın geldiğini, bu göçün birtakım sorunlara yol açacağı uyarısında bulunmalarına rağmen Ankara’dan hiçbir yetkilinin kendilerini aramadığını söyledi. Seçer, “Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yetkilisi bile aradı ama herhangi bir bakanlıktan, İller Bankasından bizi arayan soran olmadı. İller Bankası başta olmak üzere bu konuda bu çalışmalara destek vermek zorunda olan kamu kurumlarının Mersin’e dönüp bakmalarını özellikle istiyorum” dedi.

 

 

Seçer, deprem felaketinin ardından Mersin’e göç etmek zorunda kalan yurttaşların sayısının 400 bine yaklaştığını, bu ani nüfus artışı nedeniyle Mersin’in de afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini geçtiğimiz günlerde gündeme getirmiş. Çok sayıda sivil toplum örgütünün de benzer çağrıda bulunmasına rağmen AKP hükümeti bu çağrılarla ilgili herhangi bir adım atmadı, açıklama yapmadı.

 

Seçer, Ankara’nın bu suskunluğu üzerine konuyu bu kez de belediye meclisi toplantısında dile getirdi.

 

Öncelikli ve acil ihtiyacın su ve kanalizasyon olduğunu ifade eden Seçer, “Burada kira, konut fiyatları daha yüksek. Burada yaşam oraya göre daha pahalı ve bunu da dikkate alarak mutlaka konut konusunda tedbirler alınması gerektiğini söylüyorum, düşünüyorum ve biz belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Ama başta İller Bankası başta olmak üzere bu konuda bu çalışmalara destek vermek zorumda olan kamu kurumlarının Mersin’e dönüp bakmalarını özellikle istiyorum. Mersin’e özel bir statü verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.