Başkan Karalar: 3 milyon Adanalı dışarda!

Başkan Karalar: 3 milyon Adanalı dışarda!
8 Şubat 2023 08:21

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Adana’da 21 binanın hasar gördüğünü 9’unun tamamen yıkıldığını söyledi.

 

 

Karalar şunları kaydetti:

 

Bunların hepsi 15, 14, 12 katlı apartman. Müdahale edilemeyen bina yok, hepsinde çalışma var. Üç milyon Adanalı dışarda. Şu anda 3 bina en ufak depremde yıkılacak durumda enkaz etrafında. O da çalışmayı zorlaştırıyor, her an deprem olabilir diye kurtarma ekipleri çok dikkatli çalışıyorlar. Hatay’la ilgili, dün Antalya Belediyesi’nden gelen yardımı, İzmir’den gelen yardımı, hepsini naklettik. 11 büyükşehir belediyesinin tamamı, ilçe belediyeleri de dahil, sadece bize değil, bütün şehirlere çok ciddi yardımda bulunuyorlar. Kadıköy, Manavgat, Çankaya belediyeleri gibi çok sayıda belediye bu işe çok ilgi gösteriyor.

Vali Bey başkanlığında bir koordinasyon merkezi var, benim başkanlığımda belediyemizin oluşturduğu bir koordinasyon merkezi var. Birlikte çalışıyoruz. Adana’ya gelen yardımların yüzde 80-90’ını Hatay’a yönlendiriyoruz. Çünkü orası çok daha facia. Biz biraz kendi kendine yeter bir durum yarattık. Bazı yardımları burada tutuyoruz. Geri kalanı gönderiyoruz.