Başbakanlar, hastaneler ve basın gösterisi

Başbakanlar, hastaneler ve basın gösterisi
14 Şubat 2013 00:34

14 Haziran 2011’de İngiltere başbakanı David Cameron, İngiliz Milli Sağlık Servis’inde yapacağı değişiklikleri açıklayacağı gün, bunun reklamını yapmak için yanında Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı ve basınla beraber bir hastane ziyareti yaptı.

Mustafa MERSİNOĞLU H&H YORUM

Bir ortopedik hastasının yatak başında basına yanındakilerle foto muhabirlerine pozlar verirlerken, klinik şefi gelip hepsini azarladı ve kovdu.

Şaşkına dönen başbakan gazetecilere haklı dedi.

Haberlerde en çok gazetecilerin kıyafetlerinin sağlık koşullarına uymadığı ve Başbakan’ın ve diğer politikacıların aslında koşullara uygun ceketlerini çıkardıkları, gömlek kollarını sıvadıkları ve hastane koşullarına uydukları yazıldı.  Ama yine de Başbakan ve yanındakilerin böyle hastanelerde basınla birlikte politik gösteri yapması kınandı. 

Emekli General Ergin Saygun’un doktorları  bu kadar yaşamsal tehlike geçiren bir hastalarının yanına gelen Başbakan Tayyip Erdoğan’dan ne gibi sağlık önlemleri istediler. Gönül isterdi ki Ergenekon Gazisi Ergin Saygun komutanın yanına Başbakan abdest alıp girmiş olsun. Kendi abdest almış olsa da gömleğini değiştirip steril bir gömlek mi giydi? Foto çekenler gözükmüyor. Onların orada ne işi var? Ne kıyafetleleri var  vs onu hiç sormayalım.

Onlar da herhalde bir geçmiş olsun ziyareti yapıyorlar ya da Başbakan’ın  askerlik hatıra fotosunu çekmek için orada olmalılar. Atatürk’ün beni emanet edin dediği doktorlarımız, başhekimlerimiz nerede acaba? Onlar olsa idi, aynı İngiliz doktorun yaptığı gibi hastalarına mikrop geçirtmezlerdi. Ergin Saygun’un kaldığı cezaevinde olmasınlar? Sayın Ergin Saygun komutana acil şifalar, ailesiyle birlikte nice neşeli sağlıklı günler geçirmesi dilerim.

Şubat 2013 Brighton, İngiltere


Yazarın Son Yazıları:
İngiltere’deki yeni korona variyantının yayılmasına neoliberalizm dogmasının etkisi oldu mu?
Başımız sağ olsun! Halkın Habercisi’nin vicdanlı, vatansever yazarını kaybettik
Yabancı basında Karadeniz gazı