'Başbakan'ın da sığınacağı liman CHP'dir'

'Başbakan'ın da sığınacağı liman CHP'dir'
17 Ocak 2013 16:29

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İmralı süreciyle ilgili olarak Türkiye’nin birliği, bütünlüğü için yapılması gereken ne varsa yanında olacaklarını belirterek, “Başbakan CHP’ye gelirse, bu sorunun çözümü konusunda CHP’nin elbette yol haritası vardır” dedi

 

 

 

 

 

 

Karabük Öğretmen Evi’nde kahvaltıda partililerle bir araya gelen Gürsel Tekin, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

 

 

Gürsel Tekin bir gazetecinin, “İmralı sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu, “CHP’nin vazgeçemeyeceği bir tek şey var. O da Türkiye’nin birliğidir, bütünlüğüdür. Bu konuda ne yapılması gereken varsa, CHP çok net tavır koymuştur. Sayın Genel Başkanımız, Sayın Başbakanın bütün nezaketsizliklerine rağmen ayağına gitti. ‘Türkiye’de bundan sonra kimsenin gözyaşı dökmesine izin vermeyelim. Yapılması gereken ne varsa CHP olarak katkı sunmak istiyorum’ demişti. Ondan önce 4+4+4’le ilgili Sayın Genel Başkanımızın, Başbakana görüşelim diye bir çağrısı vardı. 74 milyonu ilgilendiren temel bir sorundur. Bu sorunu görüşelim konuşalım. Özellikle fakültelerde bir komisyon oluşturalım önerisi vardı. Sayın başbakanın cümleleri aynen şuydu; ‘CHP ile ne görüşeceğim? CHP ile görüşmek zaman kaybıdır’ İşinize geldiğiniz zaman zaman kaybı olarak göreceksiniz, işinize gelmediği zaman ne olursunuz dara düştüm gelin beni kurtarın. Kim dara düşerse sığınacağı liman CHP’dir unutmayın. Nasıl ki Sayın Cumhurbaşkanı siyasetten men edilirken sığındığı liman CHP ise, Başbakan’ın da sığınacağı liman CHP’dir” dedi.