Erdoğan padişahmış gibi

Erdoğan padişahmış gibi
3 Ekim 2012 09:22

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen AKP kongresinde 6 gazeteye uygulanan sansür konuşulmaya devam ediyor.

Uygulanan sansüre basından tepkiler gelmeye devam ederken Başbakan Erdoğan uygulamayı; “Bize her gün küfrediyorlar, yalan haber yapıyorlar” sözleriyle savundu.

Erdoğan’ın bu açıklamasına en sert tepkilerden biri ise her zamanki gibi Sözcü gazetesinden geldi. Sözcü gazetesi bugün okurlarının karşısına “Erdoğan padişahmış gibi” manşetiyle çıktı.

İşte o haber;

Üç-beş tane gazeteye engel koyduk, hadlerini bildirdik!

Erdoğan, AKP kongresinde SÖZCÜ dahil 6 gazeteye uyguladığı ambargoyu “Bize her gün küfrediyorlar, yalan haber yapıyorlar” sözleriyle savundu, gerçekleri saptırdı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki ilk grup toplantısında AKP kongresinde uygulanan yasak nedeniyle kendisini eleştirelere cevap verdi. SÖZCÜ dahil 6 gazete ve 2 televizyon kanalının kongreye alınmamasını savunan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve muhalefete de yüklendi.

Yok öyle 25 kuruşa simit

Erdoğan, “Her gün yalan yanlış her şeyi yazacaksın. Buna rağmen biz davet edeceğiz. Etmem. Niye edeyim… Yok böyle 25 kuruşa simit. Basma engel konulmazmış.
Konulmaz, öyle bir derdimiz yok.
O medya bize her gün küfür yağdırdığında ona haddini bildirmek de bizim cevabımızdır. O gün salonda olan medyadan bize saldıran yok muydu? Vardı. Biz sadece üç beş tanesine böyle bir tavır uyguladık” diye konuştu.

Antidemokratik diyordu

Konuşması sırasında zaman zaman öfkelenen Erdoğan’ın tavrı, her fırsatta dillendirdiği “ileri demokrasi” sözünü hatırlattı. Basm özgürlüğü karnesi kırıklarla dolu olan Türkiye’de muhalif basma ambargo uygulayan Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı’nın bir süre öncesine kadarki akreditasyon yasağım ise “antidemokratik” bulduğunu söylüyordu.

“Kongreden anlamazlar”

Bazı köşe yazarlarının geçen pazar günü gerçekleştirilen AKP Büyük Kongresi’nden hiçbir şey çıkmadığı yönünde eleştirileri olduğunu da hatırlatan Erdoğan bu eleştirilere şöyle yanıt verdi: “Ne çıkacak daha? MKYK’nın tüm başarılarına rağmen yüzde 30 hücre değişimi oluyor. ‘Omurga korunacak hücre değişecek’ dedik. Disiplin kurulunda, hakem kurulunda, açıklayacağımız MKYK’da aynı şekilde. Yeni bir heyecanla önümüzdeki 3 yılı yoğun şekilde harmanlayan bir yönetim. ‘Bir siyasi partinin kongresi ne?’ diye sorsan köşe yazarları bunu anlamazlar. Onların anladığı çok şeyden de ben anlamam. Aramızda işte böyle bir fark var. Biz kendi işimize bakalım bunu takdir eden millettir. Millet ‘Al sana yüzde 50′ diyor.”