Başbakan TGB’li gençleri resmen kumara alıştırıyor

Başbakan TGB’li gençleri resmen kumara alıştırıyor
29 Eylül 2013 10:15

TGB Denizli üyeleri ile Denizli polisi arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli mitingi öncesi gözaltı kovalamacası yaşandı.

 

TGB Denizli üyeleri Başbakan Denizli’ye gelmeden bir gün önce neler olabileceğine dair bir iddia bülteni hazırladı. Bültende “Eşbaşkan şehre gelirse ne olur?”, “Eşbaşkan Üniversiteye gelirse ne olur?”, “TGB üyelerinden ilk kim gözaltına alınır?” gibi tahminlere yer verdiler. Yaptıkları tahminlere oran veren TGB üyeleri iddia oyununun serçe parmaklı el logosunu da değiştirip sol yumruk şekline getirdiler. Hazırladıkları bülteni Facebook hesaplarından paylaşan TGB üyeleri sonuçlarını canlı olarak yarın bu sayfadan duyuracaklarını da yazdılar.

 

1277150_201125990068784_1959032191_o

 

PANKARTA GELDİK

 

Başbakan’ın Denizli’ye geleceği gün 4’er kişiden oluşan 6 ekip oluşturan TGB üyeleri Başbakan’ın geçiş güzergahında olan Kınıklı Bursa caddesinde sabah saatlerinden itibaren dolaşmaya başladılar. TGB’lilerin dolaştığını fark eden Denizli Polisi operasyonu başlatarak TGB’lileri ekipler halinde gözaltına almaya başladı. İlk ekibin yanına gelen polisler arama izinlerini dahi göstermeden TGB’lilerin çantalarını ve üstlerini aramaya başladı. Çantalardan birinde çıkan “Eşbaşkan gelirse ne olur? Kupon-1 Gözaltı. Banko!” yazılı pankart polislerde şok etkisi yarattı.

 

1279054_200958146752235_233601068_o

 

İkinci ekibi arayan polislerin durumu ise farklı değildi zira pankartta “Eşbaşkan yaz 2023’e gönder Tayyip şehrine gelsin.” yazıyordu. Üçüncü ekibin pankartına bakan polisler ise “Eşbaşkan şehre gelirse ne olur? Kupon-2 Sokaklarda dolaşırız. Sürpriz!” yazısı ile karşılaştılar. Buldukları pankartlar karşısında sinirlenen polisler dördüncü ekibin çantasından çıkan “Gezi Zeka  (çizimle) Ampül Zeka” pankartını görünce şaşkına uğradı. Beşinci ekibin pankartında ise kendi iddia sonuçlarını yazan TGB’liler apar topar Kınıklı Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler. Emniyette ifadelerine dahi başvurulmayan TGB’liler sağlık raporu ve üst aramalarının ardından yaklaşık 4 saat sonra serbest bırakıldılar.

 

1267594_201124986735551_14142947_o

 

TGB’liler serbest bırakıldıktan sonra emniyet önünde “Biz gezi şehitlerinin; Ethem, Abdocan, Ali, Mehmet, Ahmet hesabını sormayı iyi biliriz!!!” yazılı son pankartlarıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Basın açıklamasını yapan TGB Denizli İl Başkanı Cem Dikmen “Tayyip Erdoğan bugün hangi şehre gitse, ilk iş olarak şehirdeki TGB üyelerini gözaltına aldırıyor. Bu aslında Tayyip Erdoğan’ın yıkılma korkusudur ve ne kadar korksa azdır çünkü bu faşist diktatörlüğü er geç yıkacağız! Buradan ilan ediyoruz biz de Tayyip Erdoğan’ın bu korkusunun üzerine sonuna kadar gideceğiz!” dedi ve tüm halkımızı yaşanan bu hukuksuz uygulamaları şikayet etmek için pazartesi günü saat 15.00’da Valilik önüne beklediklerini belirtti.

 

odatv