"Başbakan sezaryen oldu mu?"

"Başbakan sezaryen oldu mu?"
30 Mayıs 2012 13:38

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Sayın Başbakan sezaryen oldu mu da sezaryenin ne olduğu konusunda ahkam kesiyor” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “kürtaj”, “sezaryan” ve çocuk sayısı konusundaki sözlerine yanıt verdi. “Bir bakıyorsunuz Başbakan başkanlık sisteminden olmazsa yarı başkanlık sisteminden söz ediyor” diyen Yeniçeri, şöyle konuştu: “Halka kalkınmanın yolunu gösterecek yerde çocuk yapmanın yolunu gösteriyor. Halbuki vatandaşlar Sayın Başbakan’dan çok daha iyi çocuk yapmanın yolunun nereden geçtiğini biliyor. Birbiriyle ilgisiz konuları bir araya getirerek adeta gündem mühendisliği yapıyor. Sayın Başbakan güç sarhoşu olmuş. İnsanları yalnız alkol sarhoş etmez. Çoğu zaman güçte insanları sarhoş eder. Allah hiç kimseyi güç sarhoşu yapmasın.” -

Bir basın mensubunun, “Kürtaj yasasına yönelik düzenlemeden bahsediliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Yeniçeri, şu yanıtı verdi:

“Kürtaj Türkiye’de tıbbi bir olay, bilimsel bir olay. Sınırları da yasa ile belirlenmiş. Çocuk 10 hafta olduğu zaman kürtaj yapılabiliyor. 10 haftadan sonrası için yasak. Bunu 4 haftaya çekmek, tabii kağıt üzerinde çekebilirsiniz ama bunun uygulanabilirliğine bir bakmak gerekiyor. AKP çok ezbere yaklaşım içerisinde. Yasayı nasıl çıkartırsanız çıkartın eğer toplumsal gerçeklere uygun değilse o getirdiğiniz yasanın uygulama şansı da yoktur. Türkiye’de tek evlilik esastır ama Türkiye’nin yüzde 20’si çok evlidir. Bunu tıp otoritelerine bilim insanlarına evrensel olarak bu işleri yürüten tıp camiasına bırakmak orada da gerekeni yapmak lazım.

Ben bireysel olarak kürtaj hadisesine karşı olan birisi olarak bunları söylüyorum. Ama sezaryen meselesi bir tıbbi mesele midir bir ihtiyaçtan kaynaklanan mesele midir yoksa keyfi bir mesele midir bunu da tartışmak lazım. Sayın Başbakan sezaryen oldu mu da sezaryenin ne olduğu konusunda ahkam kesiyor. Bu kadınlara özgü bir olgudur. Zorda kalan darda kalan darda kalan insanın başvurduğu bir yöntemdir.”