Başbakan Erdoğan : İstenen kaos ve kışkırtma planlarına tahammülümüz olamaz

Başbakan Erdoğan : İstenen kaos ve kışkırtma planlarına tahammülümüz olamaz
18 Eylül 2013 14:04

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsünün temel atma töreninde konuştu. Başbakan Erdoğan, “Türkiye’ye yönelik fiili saldırılara cevap verdiğimiz gibi Türkiye içinde uygulanmak istenen kaos ve kışkırtma planlarına da tahammülümüz olamaz” dedi.

 

 

Başbakan Erdoğan, “Sağlıkta geçtiğimiz 11 yılda Türkiye’nin çehresini değiştiren, büyük dönüyüm gerçekleştiren iktidar olarak yeni bir adım atıyoruz. Sağlık hizmeti kavramına yeni bir anlam katıyoruz. Şehir gibi hastane tahsis ediyoruz. Bu ilktir Türkiye’de. Attığımız temelin bir anca önce yükselmesini milletimize hizmet verir hale gelmesini yürekten diliyorum. Bilkent Şehir Üniversitesi ‘inin ismini ileride tarihte sağlık hizmeti vermiş önemli isimlerden birinin ismiyle değiştirelim istiyoruz. Bunun için çalışmalar yapılıyor. Bu dev tesis genel hastanenin yanı sıra pek çok bağımsız bölümü de bünyesinde barındırıyor. Bin vatandaşımız bu kampüse girdiğinde bütün işlemlerini şu kampüs içinde halledecek, şifa bulmuş halde evine dönebilecek. Hastayı daha da hasta hale getiren yoran bezdiren. Bir sağlık hizmeti anlayışını 11 yıllık dönüyüm sürecinde ortadan kaldırmıştır. Bu şehir hastanesiyle hizmet sunumunu çok daha kolaylaştırıyoruz” diye konuştu.

 

 

“DEVLET İNSANA SAHİP ÇIKACAK”

 

Başbakan Erdoğan, “Türkiye sosyal devlet olma yolunda en iyi en kalite sağlık hizmeti vermesi konusunda dünyada daha üst sevile yükselmiş olacak. Büyük olmak büyük ülke devlet olmak sadece rakamlarla verilerle ölçülemez. Dünyanın en büyük ekonomiye sahip olun bunu inşanıza hizmete çevirip sunamıyorsanız o büyüklük kağıt üzerinde kalır. Büyük bir ülke olabilmek için devletinizin sosyal yöne güçlü olacak, devlet insana sahip çıkacak temel ihtiyaçlarını temin edecek. Vatandaşımıza bir sağlıklı nefes aldırmak için bizim ecdadımız devleti feda etmeyi göze almış bir devlet” dedi.

 

 

(DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ) HALKIMIZIN BEKLENTİLERİNİ GİDERECEK BAŞLIKLAR VAR

 

Başbakan Erdoğan, ” Demokratikleşme paketi üzerinde çalışıyoruz. Ay sonuna kadar geniş bir basın toplantısıyla bu paketi açıklayacağız. Burada halkımızın beklentilerini giderecek başlıkların olduğunu göreceksiniz. Her şey insan için dedik ve insanı devletin önüne çıkan bir anlayışı benimsediğimizi Ak Parti olarak ifade ettik” diye konuştu.

 

 

“UYGULANMAK İSTENEN KAOS VE KIŞKIRTMA PLANLARINA DA TAHAMMÜLÜMÜZ OLAMAZ”

 

Başbakan Erdoğan, “Türkiye’ye yönelik fiili saldırılara cevap verdiğimiz gibi Türkiye içinde uygulanmak istenen kaos ve kışkırtma planlarına da tahammülümüz olamaz” dedi.