Barış Pehlivan: Sağlık Bakanlığı’nda Fethullahçıların göz yumduğu bir Menzil örgütlenmesi vardı

Barış Pehlivan: Sağlık Bakanlığı’nda Fethullahçıların göz yumduğu bir Menzil örgütlenmesi vardı
6 Ekim 2020 10:23

Barış Pehlivan, katıldığı YouTube canlı yayınında Ali Edizer’e dair önemli bilgiler paylaştı. Pehlivan, FETÖ’nün güçlü olduğu dönemde bakanlıktaki Menzil yapılanmasını hatırlatarak, “Fethullahçıların göz yumduğu bir Menzil örgütlenmesi vardı” dedi.

 

 

Tarikat ve cemaat yapılanmalarını yakından inceleyen gazeteci Barış Pehlivan, Babıali TV’de Fergün Atalay’ın sunduğu programa konuk oldu.

 

Son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan ve Medeni Kanunu eleştiren Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Başhekim Yardımcısı Ali Edizer ile ilgili açıklamalarda bulunan Pehlivan, Menzil’in devletteki yapılanmasına ve rant ağına dair önemli bilgiler paylaştı. Pehlivan, Sağlık Bakanlığındaki Menzil yapılanmasının FETÖ’nün devlette önemli koltuklara sahip olduğu dönemde de var olduğunu hatırlatarak, “Sağlık Bakanlığında Fethullahçıların göz yumduğu bir Menzil örgütlenmesi vardı” ifadelerini kullandı.

 

Recep Akdağ hatırlatması

 
Edizer’in “Başıma bir şey gelmez” düşüncesiyle hareket ettiğini söyleyen Pehlivan, Sağlık Bakanlığının Edizer’den daha önce haberdar olmama ihtimalinin olmadığını öne sürdü. Pehlivan, Menzil tarikatının Sağlık Bakanlığında örgütlendiğini söyleyerek, “En uzun süre Sağlık Bakanlığı yapmış kişilerden biri olan Recep Akdağ’ın Menzil’e yakınlığını biliyoruz” diye konuştu.

 

“Sağlık Bakanlığında Fethullahçıların göz yumduğu bir Menzil örgütlenmesi vardı”

 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlet içindeki FETÖ yapılanması tasfiye edilirken liyakat yerine “FETÖ’nün panzehiri” denilerek diğer cemaat ve tarikatların doldurulduğunu söyleyen Pehlivan şöyle devam etti:

Ali Edizer özelinde ve tâbi olduğu Menzil Cemaati özelinde şöyle bir olay var; Menzilciler devlete FETÖ’cülerden sonra yerleşmeye başlamadı. Fethullahçılar hâlâ bu devlette önemli koltuklara sahipken de Menzilciler vardı. AKP döneminin en önemli koltuklarından birisi Sağlık Bakanlığıydı. Recep Akdağ en uzun süre Sağlık Bakanlığı yapan isimdi. Bu kişinin de Menzil üyesi olduğu bilinen biri. Demek ki Fethullahçıların da göz yumduğu bir Menzil örgütlenmesi vardı Sağlık Bakanlığında. Metastaz kitabında yazdık; Sağlık Bakanı uluslararası bir toplantıda Gavs’a yani Menzil şeyhine danışıyordu telefonla. 2000’lerin ortasında ani bebek ölümleri gündemdeydi. Türkiye bunu tartışırken, maalesef Sağlık Bakanı Recep Akdağ Menzil şeyhine “Bir istiareye yatar mısınız? Acaba bu bebekler neden ölüyor” diye sormak durumunda kaldı.

 

“O ihalelerde Menzilcilere neler kazandırıldı?”

 

Ali Edizer’e baktığımızda, özellikle Recep Akdağ döneminde hızlı bir yükselme içinde olan bir sağlıkçı olduğunu görüyoruz. Recep Akdağ’ın kalem müdürlüğünden tutun da SGK’nin çok önemli koltuklarına kadar yer buldu. Edizer, Recep Akdağ’ın özel kalem müdürü olmadan önce SGK’nin İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı olmuş. Bu koltuklar milyarlık ihalelerin döndüğü koltuklar. Acaba Sağlık Bakanlığındaki o ilaç, tedavi, tıbbi malzeme alım ihalelerinde Menzilcilere neler kazandırıldı?

Bu ülkenin fakir fukara halkından alınan paralar cemaatlere peşkeş çekildi. Biz bunu FETÖ örgütlenmesinde çok gördük. Nasıl FETÖ’cülerin iş adamları örgütlenmeleri, üniversiteleri, hastaneleri varsa; şimdi Menzilcilerin de var.