Barınamayanlar Hareketi eylemlerine polis müdahalesi: 150’yi aşkın kişi gözaltında

Barınamayanlar Hareketi eylemlerine polis müdahalesi: 150’yi aşkın kişi gözaltında
12 Aralık 2021 15:30

Yetersiz yurt imkânları ve ev kiralarındaki artışı protesto eden üniversite öğrencilerinin başlattığı Barınamıyoruz Hareketi’nin otobüsü Ankara girişinde durduruldu. Polis öğrencileri darp ederek gözaltına aldı. CHP milletvekilleri gözaltına alınanların sayısının 150’yi aştığını duyurdu.

 

 

Gençlere yolu aç sloganı atılırken Barınamıyoruz hareketinin sosyal medya hesabından, “Bizi nezarethanede mi barındıracaksınız?” paylaşımı yapıldı.

 

 

Gazeteciler de gözaltına alındı

 
‘Barınamıyoruz” eylemi için Ankara’ya gitmek isteyen öğrencileri görüntüleyen gazeteci Nebiye Arı, Artı Gerçek muhabirleri Yağmur Kaya ve Hilal Işık gözaltına alındı. Nebiye Arı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Gözaltına alınıyoruz! Basın kartım olmadığı söylenerek gözaltına alınıyoruz, çalışma arkadaşım Işık ile beraber araca bindirildik ve polis tarafından azarlandık. Bağımsız gazeteci olduğumu söylememe rağmen işe yaramadı.” bilgisini paylaştı.

 

 

ÇHD’den açıklama

 
ÇHD Ankara Şubesi gözaltılara ilişkin olarak, “Barınamıyoruz’ demek için Ankara’ya gelen öğrencilerin gözaltı takibini yapmak üzere karakola geçiyoruz. Ankara girişinden gözaltına alınan öğrencilerin bir kısmı Atayurt Jandarma Karakolunda bir kısmı Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor. Her iki karakoldaki süreci de takip etmek üzere buradayız. Kızılay’dan gözaltına alınan öğrenciler İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubeye götürülüyor.” açıklaması yapıldı.

 

 

“Ankara’ya gideceğiz, yol açılana kadar bekliyoruz”

 
Otobüsten inen öğrenciler, “Bizim geri dönüşümüz yok! Ankara’ya gideceğiz, yol açılana kadar bekliyoruz. Bütün Türkiye’nin gözü kulağı barınamayan, geçinemeyen, borçlu öğrencilerden yana, biliyoruz. Ya yolu açacaksınız, ya yolu açacaksınız!” ifadesini kullandı.