Bankadan para çeken kadınların elini öpüp paralarını aldılar!

Bankadan para çeken kadınların elini öpüp paralarını aldılar!
10 Aralık 2013 10:15

ADANA’da 52 yaşındaki Türkan Aksoy ile 63 yaşındaki Fahriye Özgün, bankadan 3 ayda bir aldıkları muhtaç aylıklarını, ellerini öpüp kendini ‘öğretmen’ olarak tanıtan dolandırıcıya kaptırdı.

 

Merkez Seyhan İlçesi’nin Gülbahçe Mahallesi’nde oturan Türkan Aksoy ile komşusu Fahriye Özgün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan aldıkları muhtaç yardımını çekmek için Ziyapaşa Caddesi’ndeki banka şubesine geldi. İki kadın, 1200’er lira çekip, evlerine gitmek için yola çıktı. Bu sırada karşılarından gelen 30 yaşlarındaki bir kişi, Teyze, ben öğretmenim. Verin elinizi öpeyim, siz de aynı annem gibisiniz diyerek iki kadının ellerini öptü. Kadınlarla birlikte yürüyen dolandırıcı, daha önceden yola bıraktığı iç içe geçmiş çorapları bulmuş gibi alıp açtı. İçindeki sahte dolarları gösteren dolandırıcı, Bu sizin kısmetiniz olabilir. Ama hepsini size vermek doğru olmaz, en iyisi siz bana biraz para verin, bunu size bırakayım. Yardıma ihtiyacı olan başkalarına da dağıtayım dedi.

 

Türkan Aksoy ile Fahriye Özgün’ün bankadan çektikleri paranın tamamını dolandırıcıya verip sahte dolarları aldı. Bir süre sonra Türkan Aksoy, çorabın içindeki dolarları çıkartıp bakmak istedi. Dolarların çocukların oyun oynadığı sahte dolar olduğunu fark eden kadınlar durumu polise bildirdi.

 

Dolandırıcının eşkalini polise anlatın kadınlar, Yanımıza geldi, elimi öptü. Sonra öğretmen olduğunu söyledi. Yürürken yerde çorap buldu. İçinde para vardı, yardım etmek istediğini söyleyip, bize bıraktı. Paramızı alıp gitti. Benim ev kiramdı. 3 aylığımı çekmiştim. Şimdi nasıl yaşayacağım diye gözyaşı döktü.

 

Eşkali belirlenen dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatıldı.